dimecres, 25 de juliol del 2007

BARCELONA A LES FOSQUES!



Comunicat de la organització de Barcelona
Barcelona, 24 de juliol de 2007

Davant l’apagada de llum que ha patit la ciutat de Barcelona, i en menor mesura l’Hospitalet, des de l’organització de Barcelona del PCPC volem denunciar:

1er. En una ciutat tan important i tan moderna, com volen fer-nos creure, en aquesta ciutat aparador, l’apagada de llum i la seva durada en alguns barris de Barcelona, més de 24 hores i no sabem quant durarà, és senzillament esperpèntic, més adient d’una pel·lícula dels germans Marx, que de la ciutat cosmopolita on Woody Allen ve a gravar les seves pel·lícules, tot i que el més segur és que li sigui indiferent, ja que portarà grups electrògens.

2on. Que l’avaria d’una platina a una torre (empalmament) hagi ocasionat aquesta situació, demostra clarament que aquestes companyies de serveis no tenen cap mirament pels ciutadans i ciutadanes, doncs ells estan exclusivament per a especular amb el preu de les accions a borsa, per a aconseguir suculents beneficis.

3er. La situació que s’ha generat no és casual, no es deu explícitament a un accident, tot el contrari, és el resultat de l’abandonament a què es troben el manteniment de les infrastructures al nostre país, després de la privatització (liberalització) de les grans empreses de serveis públics a mans del capital privat, més interessat en comprar empreses a altres països, que en mantenir les instal·lacions en bon estat.

4rt. Cal recordar que el sector elèctric fou privatitzat a l’època d’en Felipe González i del PSOE, d’una forma molt particular; per a la gestió i el manteniment de la xarxa elèctrica de distribució, que és qui en realitat porta la llum a les nostres cases, es va constituir una empresa pública (REE), per a que l’Estat assumís tots els costos de les inversions de les línies; però les empreses distribuïdores, que són les que ens cobren el rebut, foren venudes (a preu de saldo) als grans grups oligàrquics del país.

5è. I per últim, denunciar el govern de la Generalitat, més preocupat en anar a seminaris empresarials a vendre la seva gestió als capitalistes, o a demanar al govern central la gestió directa de més serveis; que en mirar si les companyies de serveis presten en condicions els seus serveis i realitzen les inversions necessàries, de cara a prevenir que aquestes situacions es donin.