diumenge, 22 de juliol del 2007

PEL DRET D'EXPRESSIÓ, SOLIDARITAT AMB 'EL JUEVES'




Resolució del Comitè Executiu
Barcelona, 21 de Juliol de 2007

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), mostra la seva solidaritat amb la revista “El Jueves”. Aquesta revista satírica ha estat segrestada dels punts de venda per ordre del jutge Del Olmo a instància del Fiscal General de l'Estat, fiscal nomenat directament pel Govern de torn; l'actual titular d'aquesta fiscalia ha estat nomenat pel Govern de Rodríguez Zapatero, primer líder de la socialdemocràcia liberal del nostre país.

Davant aquesta arbitrària mesura, el PCPC manifesta:

1. Aquest fet mostra el caràcter profundament antidemocràtic del sistema polític espanyol, nascut del pacte de la transició, consagrant a la monarquia com a pilar bàsic del règim, amb caràcter inviolable i sense subjecció de responsabilitats, com una deïtat anacrònica intocable a què només se li deu idolatria, per sobre de l'ordenament legal. Aquesta aberració perversa condueix al subjectivisme dels jutges “estrella” i a mesures de segrest de premsa com la que estem comentant ara; no sols restringeix el dret de llibertat d'expressió i amb això l'exercici ètic de la premsa, sinó que entra en la retrospectiva històrica omnímoda del franquisme.

2. El retall de llibertats que pateix el nostre país: criminalització del sindicalisme de confrontació, és a dir de classe; agressions policials discriminades contra els moviments de l'esquerra real i contra moviments alternatius antisistema i, en definitiva, el retall dels drets polítics i socials en detriment de les conquestes de la qualitat de vida, inclòs el poder adquisitiu dels salaris; ha de tenir una resposta per part de la ciutadania, classe obrera i classes populars, en cas contrari aquest procés d'involució per part dels poders fàctics d'aquest país serà cada dia major, perquè LI DIUEN DEMOCRÀCIA I NO HO ÉS.

PER LA LLIBERTAT DE PREMSA!
SOLIDARITAT AMB LA REVISTA “EL JUEVES”!
PER UN RÈGIM DE LLIBERTATS BASAT EN PRINCIPIS DEMOCRÀTICS REPUBLICANS!