diumenge, 16 de març del 2008

AILLEM ISRAEL, ATUREM LA MASSACRE DE GAZA



El PCPC recolza el següent manifest:

Des de el dimecres 27 de febrer, l’exčrcit d’Israel ha iniciat una invasió de la Franja de Gaza assassinant a 120 palestins i ferint a més de 300. Tan sols el passat dissabte 1 de març més de 66 persones van ser assassinades; la xifra més alta des de la guerra del 1967.

Denunciem que l’exčrcit d’Israel ha practicat un assassinat sistemŕtic de civils. La voluntat de “castigar” ha costat la vida de 19 nens, incloent a un nadó de dos dies i un altre de cinc mesos. Aquesta massacre indiscriminada suposa un cŕstig col·lectiu contra la població de Gaza. És un crim de guerra reconegut per la Convenció de Ginebra el castigar col·lectivament per l’acció d’uns pocs.

Denunciem que l’exčrcit d’Israel ha destruďt clíniques, farmŕcies, oficines i ambulŕncies destruint una part clau del ja malmčs sistema sanitari de Gaza. És un crim de guerra reconegut per la llei internacional atacar al personal mčdic.

Denunciem que aquesta acció és un pas més d’una estratčgia d’ocupació, d’aďllament, de detencions massives, d’expulsions, de demolicions de cases... que suposa una neteja čtnica del poble palestí. Des que es van iniciar les negociacions de pau a Annapolis, s’han incrementat els atacs de l’exčrcit d’Israel en un 300%, les colňnies han crescut i s’han creat 41 nous punts de control. El fet que el vice-ministre de Defensa israeliŕ, Matan Vilnai, afirmés que “els Palestins atrauran sobre els seus caps un holocaust” mostra la corrupció moral d’un govern que no busca la pau, si no la venjança.

Nosaltres, ciutadans i societat civil, compromesos amb la justícia, la pau i la solidaritat internacional realitzem una crida als partits polítics a que manifestin el seu suport al compliment de la llei internacional i a la inviolabilitat del dret de tots els pobles a la seguretat humana, la llibertat i a la no agressió dels civils i el personal mčdic. El silenci en front de la situació que es viu a Gaza justifica aquesta massacre. Seguir cooperant amb l’estat d’Israel ens fa cňmplices.

Nosaltres, ciutadans i societat civil, exigim que es suspengui l’acord Euro Mediterrani de comerç preferent entre Europa i Israel. Aquest acord estableix en el seu article dos que es fonamenta en el respecte als principis democrŕtics i els drets humans. A la vista del fets i en respecte al dret internacional: realitzem una crida a tots els partits polítics que presenten les seves candidatures a les properes eleccions del 9 de març a que es comprometin públicament a defensar la suspensió d’aquest acord i a promoure per totes les vies una pressió proactiva per aďllar a l’Estat d’Israel i tenir un Orient Mitjŕ lliure d’ocupació i guerres.

Nosaltres, ciutadans i societat civil, fem una crida a les organitzacions, associacions, moviments socials, sindicats, partits polítics i ONGs a que es sumin a aquest manifest. Esperem les vostres adhesions que podreu formalitzar enviant un correu a l’adreça: comunitat.palestina@gmail.com