dimecres, 5 de març del 2008

CADA DIA MÉS DEMOCRÀCIA




 El CE del PCPC vol manifestar.

Davant de la segona tanda de vaga dels conductors de TMB (Autobusos de Barcelona):

1º. Renovar el nostre suport a la lluita dels treballadors per la millora de les seves condicions de feina, i felicitar-los per l'èxit de la mobilització.

2º. Denunciar l'actitud de l'empresa i de l'Ajuntament de Barcelona, que pretén enfrontar a la ciutadania amb els treballadors, mitjançant la distribució d'un tríptic donat la seva visió sobre les reivindicacions dels treballadors.

3º. L'actitud de la policia de dificultat l'acció informativa dels piquets, sota el pretext d'interès comú, convertint-se de fet en un element antivaga, agredint i detenint els treballadors.

4º. Denunciar el silenci dels sindicats de CC.OO. i l'UGT, convertint-se en còmplices de l'empresa en contra dels interessos dels treballadors, justificant l'intent de ruptura de la vaga mitjançant la negociació del conveni col•lectiu, donant a l'empresa una sortida al conflicte.

Davant del desallotjament de la universitat:

1º. Mostrar el nostre suport a les mobilitzacions dels estudiants contra el "Pla Bolonya", que sota el pretext de modernitzar la universitat, el que veritablement pretén és la privatització cada vegada major de la universitat, i la diversificació entre uns estudis bàsics àmpliament massificats, i unes especialitzacions dirigides cap a unes elits.

2º. Denunciar l'actitud de la rectoria de cridar la policia perquè desallotgés els estudiants, demostrant clarament la seva aptitud cap a la privatització de la universitat, i el seu tarannà democràtic.

 Aquests dos casos demostren clarament la diferència entre la visió que tenen de la democràcia el sistema i els seus acòlits, bàsicament quan els instruments aquesta al seu servei i defensa els seus interessos; i el que entenem per democràcia la resta.