dilluns, 13 d’octubre del 2008

DAVANT LA REPRESSIÓ ALS ANTIFEIXISTES


Barcelona 13 d'octubre de 2008.

El Comitè executiu del PCPC i els CJC-JCPC volem condemnar la càrrega policial dels Mossos d'esquadra contra els joves antifeixistes d'ahir a Barcelona, que com es va poder veure en la televisió, no només va ser desproporcionada, sinó que recorda la repressió i la ferotgia d'altres temps, en teoria passats.

Per contra, cap destacar l'actitud "correcta" d'aquesta mateixa policia en la concentració, clarament feixista i anticonstitucional de Montjuïc.

Aquesta actitud dels Mossos d'esquadra no és casual ni nova, respon clarament a l'increment de la repressió del sistema capitalista contra tota forma de contestació, tingui el caire que tingui, i de les seves forces de repressió. Aquesta policia, cada dia menys democràtica, es caracteritza per l'ús desproporcionat de la violència, per les pallisses en les comissaries, pels muntatges policials, etc.; amidades aquestes que poc han d'envejar als usos i costums dels grisos del franquisme comandats per feixistes.

Finalment, denunciem l'actitud dels polítics que dirigeixen aquesta policia: el Consellers Saura, i el Director General Boada, ambdós membres d'Iniciativa per Catalunya, i antics activistes eurocomunistas. Els instem a que, si els queda una mica de dignitat en lo polític i en lo personal, presentin la seva dimissió immediata o canviïn radicalment l'actitud dels seus cossos policials; ja que de seguir amb aquesta escalada repressiva es col·loquen clarament com executors execrables de la violència que exerceix la dictadura del capital, doncs seran els encarregats de fer el treball brut d'aquesta, massacrant a la joventut rebel, als sectors populars i a la classe obrera.

Les bases i els votants d'Iniciativa per Catalunya deuen prendre bona nota del trist paper dels seus dirigents; donar-li suport, encara que només sigui amb el vot, els converteix en còmplices dels seus desaforaments, que només poden ser catalogats de dataries. L'actitud d'aquests politicatros, que demanen perdó pels "crims del comunisme", mentre beneïxen i exerciten la repressió de tot l'aparell policial del sistema capitalista contra uns joves antifeixistes, no mereix per la nostra banda altre qualificatiu que el de guardians dels interessos del capital.