dimarts, 7 d’octubre del 2008

PER LA UNITAT ANTIFEIXISTA, DONEM UNA RESPOSTA EL 12 D'OCTUBRE

Els CJC-Joves Comunistes del Poble Català volem mostrar la nostra satisfacció que aquest any el 12 d'Octubre hi hagi una resposta per part de l'esquerra catalana, especialment de la joventut.

Per nosaltres aquest dia no és un dia de celebració sinó de condemna per les atrocitats comeses per Espanya a Sud i Centre Amèrica. Durant segles els interessos espanyols han espoliat aquest territori i a dia d'avui, lluny de revertir en aquesta dinàmica, s'està intensificant. El capital espanyol, també català, en la seva fase imperialista, manté una política criminal de robatori i explotació massiva que causa grans danys al territori i a la població llatinoamericana.

Creiem que és necessari però, fer una crítica a com s'organitza el moviment antifeixista a Catalunya, i especialment a Barcelona. La convocatòria pel 12 d'Octubre no s'ha fet des d'un consens ampli on hagin pogut participar totes les organitzacions socials progressistes de Catalunya. L'antifeixisme ha d'estar basat en la unitat, l'exclusió de sectors per motius ideològics només porta a la desunió, a la desorganització i a la debilitat del moviment, i com a conseqüència, l'enfortiment de les posicions nazi-feixistes. Els CJC-JCPC hem participat en totes les manifestacions, concentracions i actes de caràcter antifeixista que hi ha hagut últimament. A pesar d'això, no hem estat consultats ni convocats per organitzar una resposta al feixisme aquest dia 12. Creiem que aquests actes i manifestacions haurien d'estar convocats per una coordinadora antifeixista plural i oberta a organitzacions socials, polítiques, sindicals, etc. i que es distanciés de l'esquerranisme que no fa altra cosa que allunyar l'antifeixisme juvenil d'altres organitzacions i sectors. Apel·lem a la responsabilitat dels sectors progressistes més actius per a que l'any que ve no es cometin els mateixos errors i que aconseguim, entre tots i totes, crear un front ample antifeixista.

Tot hi així, els CJC-JCPC cridem a la joventut treballadora i estudiant a acudir a la manifestació de Sants per evitar la dispersió de convocatòries.

CJC-Joves Comunistes del Poble Català

12 d'Octubre, tots i totes a Plaça de Sants a les 11h