dimecres, 5 de novembre del 2008

NI UN ERO MÉS, DEFENSEM EL LLOC DE TREBALL

Comitè Executiu del Partit Comunista del Poble de Catalunya i els CJC-JCPC
Barcelona, 5 de novembre de 2008

Durant diverses dècades, una quadrilla de vampirs sagnants s'ha llançat a la jugular del poble per succionar-li la sang fins a l'última gota, declarant any rere any beneficis multimilionaris a un ritme del 30 i 40%, successivament, per sobre de cada any anterior. Han amassat fortunes personals inimaginables dipositades en paradisos fiscals per no respondre de les estafes realitzades.

Aquests explotadors, que han creat la crisi capitalista desenvolupant una economia parasitària, de casino, sense control dels governs i a costa de l'economia productiva, són els mateixos que ara són afavorits pel Govern Zapatero amb milers de milions d'euros de tots els espanyols, ja que són diners procedents dels fons públics; quan el que tenia que fer és nacionalitzar la banca i el seu sistema creditici a més de recuperar les fortunes fraudulentes dels murris banquers i altres lladres de guant blanc, per al manteniment de les empreses i el nivell de vida de la gent treballadora, que és la que crea la riquesa.

Contràriament, sota el paraigua de la crisi financera i amb la política del Govern Zapatero, desenes d'empreses amb beneficis, plantegen ERO’s bé temporals, com permanents; el més sonat avui el de NISSAN incloent 1600 treballadors, pel simple fet de desviar la producció de 40.000 vehicles a Thailandia. El segueix FRIGO, de la multinacional UNILEVER, amb beneficis i demanda de mercat, tancant la seva factoria de Barcelona per poder especular amb el terreny; la producció la porta a un altre país i els seus gelats es continuaran venent a Espanya. I així podem anar relatant molts centres de treball més, com els intents de suspensió de contracte a 4700 treballadors de SEAT, rescissions de plantilla anunciades per a Renault, Peugeot, Citroën i l'anunci d'ONO de l'acomiadament de 1300 empleats. Catalunya, a dia d'avui, té una taxa d'atur del 9%, la qual cosa en suposa 343.700 d'aturats.

No hi ha ERO de primera o de segona, tots ells són actes de violència contra la classe obrera. Mentre els directius reben indemnitzacions milionàries, la classe obrera és la que paga els plats trencats; és habitual que els plans de viabilitat presentats per la patronal, siguin simples cortines de fum per disfressar el constant desmantellament de la indústria i la destrucció de llocs de treball. La complicitat de les institucions, particularment de la Conselleria de Treball és escandalosa, més bé sembla una oficina de Foment del Treball Nacional, la patronal catalana.

Els comunistes, el PCPC, sols podem tenir una postura coherent: NO ES SIGNA NI UN ERO, NO ES LEGITIMA CAP ACOMIADAMENT! Denunciem les maniobres i les burocràcies sindicals, principalment a les cúpules d'UGT i CC OO, que mentre realitzen gests folklòrics com aturada de 10 minuts, conspira amb la patronal i els polítics del sistema per mantenir les seves quotes de poder i privilegis, alhora que arriben a acords vergonyosos i justifiquen acomiadaments i lleis antiobreres. Les contrareformes laborals, a través de les renegociacions del Pacte de Toledo han estat una sangria per als treballadors en actiu i ara també volen entrar al retall de les pensions i en el copagament de la Seguretat Social.

Davant d'aquesta situació el PCPC proposem: la mobilització de masses, partint de les empreses, per una sortida de la crisi sobre la base dels interessos del poble treballador. Mobilització combatent sense concessions, mobilització anticapitalista, mobilització d'acumulació de forces cap al canvi del sistema, cap el socialisme, transitant per les fases tàctiques que el procés de maduració de la consciència de les masses vagi marcant. El motor de tot això ha de ser la classe obrera, comencem preparant la VAGA GENERAL.

SOCIALISME O BARBÀRIE!