dimarts, 7 de setembre del 2010

11 de Setembre de 2010


DESCARREGA'T EL MANIFEST EN PDF AQUÍ

DESCARREGA'T EL CARTELL EN PDF AQUÍ

Enguany, la Diada de l’Onze de Setembre està condicionada per la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut. El PCPC sempre ha manifestat que dins de la legalitat burgesa la classe obrera i les classes populars només obtindrem més explotació, més precarietat i més repressió; per això mai em recolzat un Estatut fet a mida de la oligarquia catalana.


Tot i això, el PCPC ha manifestat intolerable que es trepitgi allò expressat en referèndum. Com a convençuts defensors del dret a l’autodeterminació dels Pobles, fins a les últimes conseqüències, la sentència, que retalla un Estatut ja retallat pels pactes Zapatero-Mas, és una ofensa a la voluntat popular.

Els i les comunistes del PCP de Catalunya afirmem que novament s’ha manifestat la incapacitat de les burgesies espanyoles i catalanes per superar els conflictes nacionals de l’Espanya borbònica. La classe obrera i la resta de classes populars, no podem prestar-nos al joc burgès de les ofenses als respectius orgulls patris, la història ens ha demostrat que al final d’aquest joc sempre som nosaltres els qui perdem i ells els qui guanyen.

La classe obrera d’arreu del món té una missió històrica a complir. És irrefutable que ens trobem dins de la fase imperialista del capitalisme, una fase senil del sistema econòmic que més mort i patiment ha portat al nostre món. És irrefutable també que ens trobem davant la disjuntiva Socialisme o Barbàrie.

A l’Estat Espanyol i al conjunt de la UE, les agressions contra la Classe Obrera van en augment, la desregularització i precarietat de desenes de milions d’obrers i obreres son fruit de la feblesa d’un sistema en crisi permanent, que necessita urgentment augmentar els nivells d’explotació per mantenir la reproducció ampliada del capital.

Si avui ens trobem per reivindicar els drets nacionals de Catalunya, no ho fem des d’una perspectiva romàntica i essencialista, ho fem des d’una perspectiva de classe, de la classe oprimida aquí i avui, que es troba davant un dels més greus atacs als drets conquerits per els i les treballadores.

Per això fem una crida al conjunt de la classe obrera i classes populars a secundar la propera vaga general del 29 de setembre i a participar activament en els piquets i mobilitzacions. La vaga general no és una finalitat si no un mitjà de lluita, que, en funció de la seva potència i intensitat, aconseguirà aturar les agressions o no.

L’actual correlació de forces de la lluita de classes que es viu a Catalunya i al conjunt de l’Estat Espanyol, la propera vaga ha de ser entesa com una oportunitat pel conjunt de la classe per augmentar el grau de consciència, compromís i organització. El Partit Comunista del Poble de Catalunya anima al conjunt de la classe obrera a organitzar-se combativa i militantment dins el moviment sindical, alhora que crida a la constitució de Comitès per a la Unitat Obrera (CUO) com a espais d’unitat d’acció i lluita.


Per l’Autodeterminació dels Pobles de l’Estat Espanyol!


Pel Socialisme i el Comunisme! Pobles d’Europa, alcem-nos!


Per la IIIa República, Confederal i Socialista!

El 29 de Setembre, tothom a la Vaga General!