dilluns, 22 de novembre del 2010

FESTA DE LA REVOLUCIÓ D'OCTUBRE


El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) va celebrar el passat 20 de novembre la Festa d'OCTUBRE, en motiu del 93 aniversari del triomf de la Revolució Soviètica a l´Institut del Besòs de Barcelona. Pel matí va haver una xerrada sobre la situació política a Catalunya a càrrec de Miguel Guerrero (Sec Gral del PCPC) i Carles Miquel Masip (Responsable Polític dels JCPC). Es va analitzar la situació d´agressió permanent contra la classe treballadora i l´augment de la repressió contra els moviments socials (que ha suposat que hi hagi per exemple 1 militants del PCPC i 2 dels JCPC que se´ls demana 3 anys i 10 mesos per un muntatge policial dels Mossos d´Esquadra arrel d´una manifestació antifeixista en solidaritat amb Carlos Palomino, assassinat per un militar feixista).

Posteriorment es va fer una paella popular pels militants, simpatitzants i amics del partit. Seguidament va realitzar-se una sessió de cinefòrum sobre la Revolució Cubana. Tanmateix la Comissió de la dona del PCPC va elaborar la pancarta que portaran a la manifestació del proper dia 25 (Dia Internacional contra la violència de gènere).

Per la tarda va haver una taula rodona sobre els procesos d´emancipació dels pobles d´Amèrica Llatina a càrrec de Fredy Arellano, Cònsul de la República de l´Equador; Marcela Khan, cònsul de la República Bolivariana de Veneçuela; Felipe López Aranguren, sociòleg,  Quim Boix, en nom de la Federació Sindical Mundial i Ferran Nieto, cap de llista del PCPC per Barcelona. Van analitzar els avanços en els països de l´ALBA (Alternativa Bolivariana para las Américas) i les amenaces de l´imperialisme sobre aquest procés (ex. cop d´estat a Hondures, cop d´estat fallit a l´Equador..).

Ja al final de la jornada es va poder gaudir de la música i els mojitos.

PCPC-Barcelona

Barcelona a 20 de Novembre de 2010