divendres, 28 de gener de 2011

Deu mil persones a la manifestació del 27 de gener a Barcelona

Ens estan fotent les pensions”, cridaven milers de manifestants aquest dijous en l'encreuament entre Avinguda Diagonal i Passeig de Gracia, en ple centre de Barcelona. Era l'inici d'una marxa convocada pels sindicats alternatius CGT, CNT-Catalunya, COS i Solidaritat Obrera contra les retallades socials que està aplicant el Govern espanyol de José Luis Rodríguez Zapatero. La manifestació comptava amb la presència d'un bloc del PCPC i els CJC/JCPC.

A dos quarts de sis de la tarda donava començament la protesta, que va realitzar un recorregut pels carrers del centre de la ciutat amb consignes com “Contra l'Europa del Capital, Vaga General”, “Així, així, ni un pas enrere, contra les reformes lluita obrera” o “A- Anti- Anticapitalistes”. També es van veure pancartes amb lemes com “Ni recortes sociales ni derechos pisoteados” o “Reforma de les pensions, traïció als treballadors”.

”Tenim uns sindicats majoritaris (en referència a Comissions Obreres i UGT) que no representen els interessos dels treballadors, es limiten a pactar amb el govern i els empresaris”, denunciava una manifestant.

Malgrat una jornada de pluja i baixes temperatures, la mobilització va ser multitudinària. Els sindicats convocants van xifrar l'assistència en 9.000 persones. La protesta va finalitzar a la Seu de la Patronal, en Via Layetana, on es va presenciar un fort desplegament policial.

El mateix dia de la marxa, les dues centrals obreres majoritàries, Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT) van anunciar un “pre-acord” amb el Govern i la Patronal sobre la retallada en el sistema de pensions públic.