diumenge, 23 de gener del 2011

4,000 persones es manifesten contra la retallada de les pensions

Amb un fred intens, a les sis de la tarda començava la plaça de Sants la manifestació contra la reforma de les pensions convocada per els sindicats CGT, CNT, IAC, COS i Co.Bas, a més del recolzament d'entitats polítiques com el Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i els CJC/Joves Comunistes del Poble Català, l'Esquerra Independentista, Revolta Global, i d'asemblees contra la crisi d'arreu del principat. Unes 4.000 persones han pres part en la protesta on s'ha rebutjat el procés de negociacions entre govern, patronal i els sindicats majoritaris espanyols per pactar la retallada.

Els manifestants exigien una nova Vaga General (convocada el 27 de gener) per aturar les retallades socials dictades per l'Unió Europea, el Fons Monetari Internacional i executats per el govern de Zapatero.

La llarga marxa ha començat a les sis de la tarda a la Plaça de Sants i ha finalitzat hores després a la Via Laietana, on s'ha conegut l'ocupació en secret de l'antic edifici dels cinemes ja fa uns cinc dies, per posar en marxa la "Casa de la Vaga", un espai  de debat, en un punt d’informació tant laboral com social, per informar i assessorar a tothom que ho necessités en cas de desnonament, no poder pagar la hipoteca, dificultats econòmiques, en cas d’acomiadament, problemes de feina...

Però els mossos d'esquadra inmediatament van reprimir a les persones concentrades davant l'edifici, i a mitjanit, sense ordre judicial ni amparament legal, han entrat per desallotjar-lo utilitzant una força desmesurada, en el típic estil d'aquest cos policial.