dissabte, 19 de març del 2011

El PCPC davant la invasió a Libia

El Comitè Executiu del PCPC, davant l'aprovació per part del Consell de Seguretat de l'ONU de la zona d'exclusió aèria sobre Líbia, vol manifestar el següent:

Denunciem el paper del Consell de Seguretat, un cop més l'ONU actua com a instrument de legitimació de les polítiques imperialistes, aprovant l'adopció de mesures que suposaran un veritable genocidi del poble libi. Igual que va passar a l'antiga Iugoslàvia, a l'Iraq o a l'Afganistan, els peons de les potències imperialistes s'escuden, amb una campanya brutal d'intoxicació informativa, en suposades "missions humanitàries" per procedir a la invasió de països i eliminació de governs que, per diverses circumstàncies consideren molestos, fins i tot, com és el cas de Líbia, havent estat aquest, fins fa ben poc, aliat imprescindible de l'imperialisme europeu i els seus multinacionals a la zona.

Darrere la creació d'un espai d'exclusió aèria s'amaga la voluntat de destruir les capacitats militars, però sobretot productives, de Líbia, amb l'objectiu de condemnar a la població del país a un període d'escassetat, fam i misèria que faciliti la posterior entrada de forces d'ocupació estrangeres, tal com va passar a l'Iraq en el període entre les dues guerres que va patir el país àrab.

Denunciem específicament el paper jugat per les antigues potències colonials a l'Àfrica i Orient Mitjà, amb França al capdavant, que no dubten a maniobrar per tal de garantir els seus interessos geoestratègics, encara que suposin la mort i el genocidi de poblacions senceres, tal com va passar a Rwanda al seu dia.

Denunciem igualment el paper de Rússia, la Xina, el Brasil i l'Índia al Consell de Seguretat. La seva abstenció a l'hora de votar una intervenció militar imperialista revela el seu veritable caràcter d'aliats de les potències imperialistes occidentals.

Aquesta intervenció és l'expressió extrema de la violència estructural amb què, un sistema senil com l'imperialisme, respon davant qualsevol conflicte. La guerra i la violència estatal sense límits posada a disposició de les classes dominants per a assegurar l'explotació de la classe treballadora i l'espoliació dels recursos naturals.

El PCPC considera que no hi ha posicions intermèdies en moments com aquest en què l'imperialisme desplega les seves urpes impunement i condemna a la mort i la misèria al poble libi. Al mateix temps, denunciem sense pal·liatius el paper de l'esquerra reformista que segueix donant exemples de la seva falta de discurs, del seu servilisme i la seva submissió als plans de l'imperialisme quan no denuncia sense fissures la intervenció militar imperialista, a Líbia o en qualsevol altre país. Lamentem que la incapacitat d'articulació d'un pensament autònom per part de les organitzacions autodenominades d'esquerra acabi servint per a justificar el genocidi i compartir objectius amb les potències imperialistes.

ATUREM LA INTERVENCIÓ IMPERIALISTA A LÍBIA!


Comité Executiu del PCPC
Gramenet del Besòs, 18 de març de 2011