Almenys 90 persones han mort, mentre que 200 han resultat ferides pels bombardejos que encapçalen Estats Units, França i Regne Unit contra Líbia, en el primer dia d'aquesta agressió imperialista al poble Libi.
Un testimoni, Essam, ha assegurat que viu prop de l'aeroport de la capital libia, prop d'una caserna militar que ha estat objectiu dels bombardejos aliats. Les bombes li han despertat i s'ha apropat al lloc, d'on ha recollit a un nen ferit i ho ha portat a l'hospital Omar Asker.
Les forces de la coalició han reprès els bombardejos sobre objectius a Líbia amb un intens foc d'aviació sobre el centre de la capital, Trípoli.
La Lliga Àrab, la Unió Africana, i diversos governs, en contra
El secretari general de la Lliga Àrab, Amro Musa, va manifestar aquest diumenge que no és necessari una ofensiva militar per a “la protecció dels civils” libis. A més, va sostenir que els àrabs van demanar la imposició d'una zona d'exclusió aèria, però amb la finalitat de “protegir als civils libis i evitar qualsevol mesura addicional”.
“El que va passar a Líbia és diferent de l'objectiu d'imposar una zona d'exclusió aèria, el que volem és protegir als civils i no bombardejar-los”, va assenyalar Musa.
La Lliga Àrab no és l'única que ha condemnat l'agressió imperialista, el comitè de la Unió Africana (UA) sobre Líbia va instar aquest dissabte a un "cessament immediat de totes les hostilitats" al país àrab. I diversos governs també han criticat la invasió posada en marxa, com Venezuela, Bolivia, Ecuador, Nicaragua, o Cuba.
Evo Morales, president de Bolivia, va assenyalar en una cita amb els seus ministres: "Sota pretext que hi ha una confrontació a Líbia algunes potències volen aprofitar-se d'intervenir militarment, en el fons (...) l'interès que tenen és ensenyorir-se del petroli libi, aquest és el tema". "Així fan sempre les potències", va lamentar el mandatari, que va citar com a exemple el cas de la intervenció a Iran, i ara "li inventen un problema a Gadafi" a Líbia.
Sobre hipocresia i suport a l'imperialisme
En declaracions a la premsa després de la celebració d'un acte de suport al jutge Baltasar Garzón, conegut entre d'altres qüestions per el recolzament a la tortura en l'estat espanyol, el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha assegurat que li sembla "molt bé" que s'entri a Líbia perquè significa que la comunitat internacional, a través de la resolució de l'ONU, ara empara a tot el poble libi. "Tant de bo no arrivi tan tard com perquè la massacre s'hagi consumat ja", ha assenyalat Toxo, qui ha aplaudit la decisió del Govern espanyol d'intervenir a Líbia perquè és una defensa de la "democràcia" i dels "drets" del poble.
Per la seva banda, el secretari general d'UGT, Cándido Méndez, ha assegurat que li sembla "adequat" que Espanya recolzi la resolució de Nacions Unides, encara que ha ressaltat la importància d'actuar "amb molta rapidesa" perquè la "matança pot continuar". "En aquest moment el segons són preciosos", ha indicat.
D'altres personatges que en el seu dia es van esquinçar les vestidures per la guerra imperialista a l'Iraq, recolzen ara l'atac contra Libia, com Almudena Grandes, el poeta Luis García Montero, Miguel Rios, o l'actor Juan Diego, que han qualificat la intervenció de "mal menor".