dissabte, 2 d’abril del 2011

Concentració a Sabadell contra el racisme i pel retorn de Marco i Roy

Per la convivència democràtica i la cohesió social
Pel retorn a la nostra ciutat dels veïns Marco Roca i Roy Flores
Pel tancament dels CIE's (Centres d'Internament d'Estrangers)
Contra la criminalització dels immigrants, el racisme i la xenofòbia
Contra la brutal agressió de dos presumptes membres de la Policia Municipal, a Maritzza, Naida, Rosa, Freddy, i José.
Pel cessament immediat de la persecució i batudes policials contra els immigrants
Per una ciutat de tots i per a tots, en igualtat de drets, deures i llibertats
Pel futur democràtic de la ciutat de Sabadell
Aquest dimarts 5 d'abril, a les 20 hores, mentre es desenvolupa l'última sessió del Ple Municipal, previ a les properes eleccions, ens concentrarem a l'Ajuntament

Veïns de Sabadell:

Marco Roca i Roy Flores han estat injustament detinguts per trobar-se treballant sense permís en una fàbrica de Martorell. Marco va ser deportat a Bolívia, deixant a la seva dona i fill, i Roy amb una família que ho reclama, es troba detingut des del 26 de febrer en el CIE de Barcelona a l'espera de ser deportat o retornat a la nostra ciutat.

Mentre, l'empresari que els obligava a treballar 12 hores en torn de nit, de dilluns a diumenge, per 50€ encara no ha estat detingut per frau i evasió fiscal. Al que se suma que el diumenge passat, dos presumptes policies municipals de paisà i sense identificar-se agredeixen brutalment a tres dones i dos homes de nacionalitat boliviana, veïns de la nostra ciutat. Per la qual cosa, s'ha obert una investigació judicial que esperem culmini amb la detenció dels dos presumptes policies agressors i es determinin les responsabilitats polítiques que corresponguin

Per tot l'anterior, constitueix una obligació per a tots els veïns i les organitzacions socials, culturals i polítiques de Sabadell i particularment per als seus representants públics, mobilitzar-se i realitzar les gestions necessàries per el retorn a la nostra ciutat de Marcos i l'immediat alliberament de Roy, així com l'esclariment de la brutal agressió a Maritzza, Naida, Rosa, Freddy, i José.

Detenir la criminalització del col·lectiu immigrant, denunciar les actituds racistes i xenòfobes a la nostra ciutat constitueix un repte, un desafiament per a la convivència democràtica i la cohesió social. Constitueix un compromís i una obligació de tots i totes. Constitueix un compromís amb les millors tradicions democràtiques i de lluites dels treballadors de Sabadell que també van immigrar en les dècades del 50 i 60.

DIMARTS 5 D'ABRIL A LES 20 HORES TOTS I TOTES A L'AJUNTAMENT DE SABADELL