divendres, 1 d’abril del 2011

La CGT prepara diverses movilitzacions en els propers dies

 Dissabte 2 d’Abril a les 12 h. davant de l’ajuntament de Mollet del Vallès (plaça Pau Casals)

El proper 2 d’Abril la CGT del Vallès Oriental sortirem al carrer per denunciar l’actual política empresarial d’acomiadaments massius que assolà la zona del Vallès (Yamaha, FCC Logísitca, Derbi, Ficosa, Alstom…). En molts d’aquests casos, a més és tracta d’empreses amb beneficis. Des d’aquest sindicat, no ens pensem quedar de braços creuats mentre centenars de treballadors/es són expulsades a les llistes de l´atur. I quan la nostra comarca, és de les que més s’està veient colpejades per l’atur i els desnonaments.

A tot això, cal sumar-hi totes les retallades socials i laborals que ens afecten al conjunt de la població de Catalunya i de l’estat espanyol (reforma laboral i de les pensions, etc). Una bona mostra, és l’anunci fet per la direcció de l’Hospital de Granollers de reduir en gairebé 130 treballadors/es la seva plantilla.


Mobilització a Indra Barcelona per reclamar el manteniment del poder adquisitiu

L’empresa Indra a Barcelona té aproximadament 1.000 treballadors i es dedica al desenvolupament de programari i administració de sistemes informàtics.

Durant els últims 3 anys s’ha seguit una política d’increment salarial nul o per sota de l’IPC per a la gran majoria de la plantilla, causant una pèrdua de poder adquisitiu en un sector tan important com el de les tecnologies de la informació.

Indra ha obtingut beneficis de 186 milions d’euros el 2008, 198 milions el 2009 i 188 milions el 2010, ha augmentat la retribució mitjana de l’alta direcció de 749 mil euros en el 2008-798000 euros el 2009 (les dades de 2010 encara no han estat publicats), el que significa un increment de més del 9%.

Per contra una gran part de la plantilla se li pressiona perquè faci increments de jornada no remunerades ni compensades. En moltes ocasions comunicant sense temps, el que suposa trastocar la vida personal dels treballadors i impossibilitant la conciliació entre la vida laboral i familiar. Això afecta especialment les companyes que demanen reduccions de jornada i que veuen perjudica la seva progressió professional.

Tot això genera una gran desmotivació del personal que es tradueix en un elevat grau de rotació que afecta la qualitat del treball.

Davant aquesta situació, el Comitè d’Empresa d’Indra Barcelona (CGT, CCOO i UGT) inicia una sèrie d’accions per reclamar el manteniment del poder adquisitiu amb una pujada, com a mínim, de l’IPC.

Aquest divendres 1 d’abril s’ha realizat una concentració a les portes de la seu de l’empresa a Barcelona. Les rosques són la visualització de la congelació salarial que venim patint durant tres anys.


Concentració el 7 d’abril a l’Hospital Clínic de Barcelona contra les retallades en els hospitals

Com ja sabeu s’està produint un procés de retallades en el personal i mitjans en els hospitals catalans, tant públics com concertats, amb el pretext de la crisi econòmica.

El Govern actual, prioritzant els seus interessos polítics i exagerant les dificultats financeres de la Generalitat, justifica unes retallades socials amb l’únic objectiu de deteriorar els serveis públics en benefici dels centres privats, els quals sovint es financen gràcies a l’activitat que els compra l’administració sanitària, adoptant mesures que afecten directament a les condicions laborals.

Fa falta mobilitzar-se per a impedir que el Govern porti a terme mesures que puguin suposar per als ciutadans la pèrdua de dret a una assistència sanitària pública, universal, de qualitat i equitativa o que vulneri greument el dret a la negociació col·lectiva.

A Barcelona l’Hospital Clínic i el de l’Esperança (el primer està amenaçat d’un possible ERO de més de 400 treballadors i el segon pel tancament del servei d’Urgències del torn de nit) estan ja mobilitzant-se contra aquest procés de retallades.

El dia 7 d’abril s’ha convocat una concentració a les 14 h. en el Hall principal de l’Hospital Clínic contra la política de retallades en el centre.

Us esperem a tots/es els que pugueu assistir per a donar suport a aquesta convocatòria.