dimecres, 4 de maig del 2011

La Prohibició de Bildu, expressió de la fallida política i moral del sistema monàrquic espanyol

La decisió del Tribunal Suprem, que prohibeix la presentació de les llistes electorals de Bildu a la convocatòria del 22M, ve a sumar-se a l'anterior denegació de la inscripció de Sortu en el Registre de Partits Polítics del Ministeri de l'Interior. Així com a altres decisions anteriors en les quals sistemàticament, des de l'estat, s'impedeix l'expressió política d'una part significativa del poble basc.

El mateix govern, i el mateix sistema polític, que participen en les accions de l'OTAN per intentar un magnicidi a Líbia, o que no condemnen les brutals violacions dels drets humans i del dret internacional –manifestament provades últimament- amb les persones segrestades a la presó ianqui de Guantánamo, és el que pretén tenir el dret de decidir qui compleix condicions democràtiques i qui no en la realitat espanyola.

Aquestes actuacions criminals es corresponen amb la decadència històrica del capitalisme espanyol –al mateix temps que el capitalisme internacional- que necessita recórrer a la vulneració del que declara com els seus suposats principis polítics de garanties de drets i llibertats, davant les creixents dificultats per mantenir el procés d'acumulació de capitals.

Avui la barbàrie, i la impune vulneració dels drets individuals i col·lectius, formen part de la pràctica política dels governs de l'oligarquia espanyola. Que, en el proper futur, aniran augmentant el seu grau de violència i l'agressió més descarada cap als drets de la classe obrera i dels pobles.

Aquestes actuacions violentes es desenvolupen en simultani amb una intensa campanya mediàtica que tracta de mantenir alienada a la base social, tractant d'anul·lar la seva capacitat de resposta política i de defensa dels seus interessos de classe.

Són les necessitats imperioses de tractar de mantenir el cicle de reproducció ampliada del capital en una situació de crisi estructural les que porten a l'oligarquia a impulsar aquesta línia d'actuació política. La deriva de la formació capitalista cap a formes de dictadura policial i militaritzada –encara que es mantinguin certes expressions electorals cada vegada més buidades de contingut, - col·loca a la classe obrera davant la necessitat de donar una resposta que confronti directament amb aquesta situació.

Per això el PCPC no reconeix cap legitimitat a la decisió d'impedir a Bildu concórrer a les properes eleccions, i expressa la seva més rotund rebuig a la mateixa. Al temps el PCPC exigeix la finalització immediata de l'estat d'excepció que es viu Hego Euskal Herría i l'obertura d'un procés de negociació sense exclusions que posi fi a aquesta situació.

El PCPC crida a la classe obrera a recolzar la posició aquí expressada, i a no ser còmplice d'aquesta actuació política del govern i dels diferents aparells de l'estat.