dimecres, 15 de juny del 2011

Concentració urgent de solidaritat amb els detinguts

El passat dimarts dia 14 la Brigada d’Informació de Xixón (Asturies), al més vell estil franquista de la brigada polític-social, va detenir a dos militants del PCPE i de CJC (Vanesa i Ivan) a la nova seu de Candás sense donar cap tipus d’explicació. Unes hores després la pròpia policia va amenaçar a l’advocat de que realitzarien “detencions massives”, complint la seva paraula detenint a tres companys més. 

Finalment l’acusació és de “terrorisme” per la suposada col·locació de còctels molotov a dos localitats de Langreo el passat gener. Vanesa i Iván seran traslladats a l’Audiència Nacional.

Aquest nou muntatge policial i persecució contra els comunistes es dona en un context d’augment de la lluita de classes, on el sistema monàrquic burgès llança contra la classe treballadora tot tipus d’atacs contra els seus drets (retallades, reforma laboral, de les pensions, dels convenis col·lectius, privatitzacions, etc.), i contra les organitzacions que representen els seus legítims interessos, com ara és el cas del PCPE i dels CJC.

La repressió de l’Estat espanyol no ve de nou ni a la nostra organització ni al conjunt dels moviments socials i polítics. Podem recordar que el proper desembre tenim un nou judici contra els tres camarades encausats de Barcelona, o com s’han anat succeint detencions o processos judicials en els últims anys, com el cas del Jona, de molts sindicalistes desprès de la vaga general del 29-S, la persecució a Euskal Herria, etc.

Per tant, davant aquesta nova mostra de repressió als comunistes, exigim la immediata posada en llibertat de tots els companys que romanen detinguts, que s’investigui aquest muntatge policial i se'n depurin responsabilitats.


CONCENTRACIÓ URGENT DE SOLIDARITAT DIJOUS 16 A LES 20,00h A PLAÇA SANT JAUME