dilluns, 13 de juny del 2011

Crida al conjunt dels i les companyes de les presons

CRIDA AL CONJUNT DE TREBALLADORS I TREBALLADORES DE PRESONS

El proper dia 15 de Juny les treballadores i treballadors dels centres penitenciaris de Catalunya estem convocats a una gran manifestació per donar resposta al deteriorament dels nostres drets que ataquen frontalment a la dignitat com a treballadors i a la qualitat de la nostra feina. La nova administració de justícia, aprofitant el camí abonat dels seus predecessors, ha declarat la guerra permanent al nostre col.lectiu amb una sèrie de mesures que van des de noves retallades (sou,pagues extres, Fons de Pensions, FAS), passant per la demora en la incorporació de la promoció JU26 fins als acomiadaments dels interins que han estat enganyats amb la promesa de ser recol.locats en el Centre Penitenciari Puig de les Basses.

El discurs del nou govern de la Generalitat de que cal fer sacrificis per sortir de la crisi, ha resultat un dels principals arguments que s' utilitza a l' hora de procedir a aquestes agressions i retallades. En aquest argument radica la més gran mentida i manipulació d' una classe política immersa en la corrupció generalitzada, el “pelotazo” i la burla permanent a la ciutadania. Mentre  parlen de democràcia, afavoreixen als bancs donant-los-hi desenes de milers d' euros a un interès del 1 % i aquests després els ofereixen crèdits al 5-6 %. Aquests poders financers són intocables, cada dia tenen mes guanys i no dubten en cap moment a l' hora de procedir al desnonament de famílies treballadores que no poden pagar degut a l' atur i a les pèrdues salarials.

QUÈ PODEM FER DAVANT DE LA SITUACIÓ ?

La història ens ensenya que quan la classe treballadora és agredida ha d' unir-se per aturar els cops i per reconquerir els drets que es pretenen segrestar. El col.lectiu de presons (funcionaris, interins,JU026, els d' oficines, els de tractament,serveis mèdics...) tot i la seva diversitat ha de tenir un únic discurs en que es recullin les diverses reivindicacions legitimes i ha de tenir una resposta única quan estigui al carrer mobilitzant-se. En aquest sentit demanem al conjunt dels sindicats i molt especialment als majoritaris que tenen poder representatiu dels treballadors a les taules de negociació que plantin cara a aquesta Administració que vol noves retallades i condemnar a l' atur a treballadors . Aquest fet d' acomiadar interins no s' havia produït des de quan la Generalitat va agafar les competències de Justícia a l' any 1985. Entenem que amb la massificació actual és urgent la incorporació de la JU26 i el manteniment dels interins (sigui al nou centre de Puig de les Basses o mantenint-los en els seus centres actuals). Els treballadors i treballadores de carrera cal que tinguin present que aquesta batalla també és seva, no sols per les retallades que han fet perdre un 15 % del poder adquisitiu dels últims anys sinó que el seu deteriorament físic i psíquic s' agreujarà amb unes plantilles més reduïdes i unes presons cada cop més massificades, amb un perfil d'intern cada cop més heterogeni.

CAL TRENCAR LES CADENES !

L'opció de ficar el coll i no fer res és una altra opció que es pot triar. Si aquesta postura fos majoritària suposaria que pel proper acord amb l' Administració podríem tenir tranquil·lament una altra retallada del 10 %. L' Administració s' excita al veure la passivitat dels treballadors i llavors es torna insaciable i no para de treure nous reglaments i nous decretazos per acabar ficant les cadenes a tot quisqui. Espanya es pot convertir com Grècia si no trenquem les cadenes. En aquell país s' han acomiadat milers de funcionaris i s' han dissolt el 30 % dels ajuntaments. Per tant cal trencar amb la idea tan perillosa de que el qui és fixe té la vida resolta. Aquest és un dels arguments més falsos que cal trencar. En aquesta època en que vivim de crisi estructural del sistema, sols es mantindran els drets bàsics si la classe treballadora i els sectors populars s' organitzen per la confrontació amb les èlits del poder. Si no hi ha organització conscient i mobilització sostinguda serem esclavitzats. Algú ens podrà titllar de radicals, però persones de lo que s' anomenava classe mitja que vivien tranquils fins fa poc al nostre país, ara perden les seves feines i no poden pagar les seves hipoteques. Molts ja s' estant organitzant i participen de moviments socials als seus barris.

QUÈ ÉS L' ASSEMBLEA MOBILITZACIÓ-PRESONS ?

Som gent com tu, persones que treballem als centres penitenciaris, que independentment a qui votem o no a les eleccions polítiques, sindicals, hem vist necessari  unir-nos en uns punts mínims reivindicatius ara fa prop d' un mes. Som treballadores i treballadors que creiem en la unitat d' acció perquè sols així podrem avançar. Creiem que la cooperació i la solidaritat entre nosaltres serà la base de la lluita pel manteniment dels nostres drets. Per això alguns dinosaures de l' Administració han començat a sortir de les seves cavernes i intenten asustar-nos, sigui obrint expedients a una companya de moment i gravant les assemblees, o creant rumors de llistes negres per intentar aterroritzar als interins. Són gent indecent,  que està alarmada al veure tot aquest moviment democràtic als nostres centres. Com que són mediocres i denunciem els seus privilegis s' han ficat nerviosos, tenen por perquè no volen perdre la seva cadireta i el seu pessebre que han aconseguit a base de llepar als qui remenen les cireres del poder. Sols amb fermesa i unitat podrem defensar-nos d' aquests indesitjables.

QUÈ DEMANEM ?

La nostra taula reivindicativa mínima és la següent :

- PROU RETALLADES SALARIALS. RECUPERACIÓ DEL NOSTRE PODER ADQUISITIU. UN 15 % EN       ELS ÚLTIMS ANYS. LA PAGA DOBLE NI TOCAR-LA.
- MANTENIMENT DEL FAS I DEL FONS DE PENSIÓ.
- INCORPORACIÓ IMMEDIATA DE LA JU26.
- MANTENIMENT DE TOTS ELS INTERINS EN ELS CENTRES ACTUALS FINS QUE NO S' OBRI EL CENTRE DE PUIG DE LES BASSES.
- OBERTURA IMMEDIATA DE PUIG DE LES BASES (centre acabat i que l' administració ja paga un lloguer molt elevat)

Si volen parlar de mesures d' estalvi els hi proposarem com a mínim :

-Retorn a la gestió publica dels tallers penitenciaris (CIRE) que estan actualment privatitzats i donen molts calerets, per això els capitostes d' allà no volen marxar.
-Reducció de salaris dels alts comandaments directius.
-Gestió responsable a l' administració sense acomiadar a ningú. Auditories independents per detectar possibles irregularitats.
-Mesures d' estalvi energètic. Massa llums obertes per la nit a tots els centres. Sols s' han de mantenir als llocs on la seguretat on requereixi.
-Un terç de la medicació dels interns va a la brossa, sigui perquè no la demanen, o estan de conducció o en llibertat. Un cop dissolta en aigua s' ha de llencar perquè perd tots els efectes. No podem oblidar-nos del menjar que es llença..

PER QUÈ CAL ANAR A LA MANIFESTACIÓ EL DIA 15 DE JUNY ?

Aquesta manifestació serà un test (com la Selectivitat) a la força dels treballadors i treballadores de presons. Si som molta gent, els sindicats es veuran obligats a negociar amb força amb l' Administració. Si som poca gent, que tothom vagi ficant el coll, no creiem ni que puguem negociar una mort més lenta o més ràpida. Si som molts i els sindicats majoritaris no fan la seva feina sol.licitarem línia directa amb la conselleria i iniciarem un llarg procés de mobilització sostinguda. Sigui el que sigui seguirem organitzats perquè aquesta és l' arma més efectiva que tenim per representar els interessos del conjunt de la plantilla i per defensar els nostres drets.

COMPANYA I COMPANY: L' ADMINISTRACIÓ TRAFICA AMB ELS NOSTRES DRETS. EL DIA 15 DE JUNY TRENQUEM-LI EL NEGOCI.

TOTHOM A LA MANIFESTACIÓ DEL DIA 15 DE JUNY A LES 11 H.

INICI. DAVANT LA D.G. C/ARAGÓ, 332 I FINALITZA A SINDICATS (VIA LAIETANA).