dimarts, 7 de juny del 2011

Ha mort el camarada belga Ludo Martens

En el matí del diumenge, 5 de juny de 2011, després d'una llarga i dolorosa malaltia, va morir l'ex president del Partit del Treball, Ludo Martens.

Ludo Martens va ser juntament amb Paul Goossens i Walter De Bock un dels líders estudiantils més coneguts de Maig de 1968. Va aconseguir canalitzar la influència progressista mundial a les universitats en la creació de la Unió d'Estudiants (SVB), va impulsar la defensa de la lluita per la igualtat de drets de la població negra als Estats Units, es va oposar al nacionalisme cec, i va ajudar al creixement del moviment de solidaritat entre estudiants i treballadors.

En 1979 Ludo Martens juga un paper essencial en la fundació del Partit de Treball de Bèlgica, nascut de la fusió del moviment estudiantil i del moviment obrer en els difícils anys 1970. Amb el seu suport actiu en la creació de Medicina per al Poble (MplP) de Kris Merckx, Ludo Martens va ajudar a fer realitat el lema "servir al poble". Els onze centres mèdics de Medicina per al Poble, que avui atenen de forma gratuïta a més de 25.000 pacients, segueixen sent una dels assoliments més importants del PTB. El Partit del Treball explica avui amb 4.500 membres i està present en 30 ciutats i 120 empreses de tota Bèlgica.

Ludo també va impulsar personalment la Conferència Comunista Internacional que se celebra a Brussel·les anualment amb notable èxit per a la reunificació internacional dels comunistes.

En 1999 sol·licita autorització als seus camarades per deixar la presidència i dedicar-se per complet a la revolució a República Democràtica del Congo (RDC) a la qual dedica els últims 10 anys actius de la seva vida i 3 llibres excel·lents sobre Patrice Lumumba, Pierre Mulele i Leonie Abo.

Rendim homenatge a l'extraordinari dirigent comunista belga Ludo Martens i li agraïm el seu esforçat combat per la victoria plena del socialisme i del comunisme