dilluns, 18 de juliol del 2011

XXII Escola Central de Formació "Trifón Medrano"

Els CJC/JCPC presentem la XXII edició de la nostra Escola Central de Formació “Trifón Medrano”, que tindrà lloc els propers dies 20, 21, 22, 23 i 24 de juliol a Barcelona.

La nostra Escola pren el nom de Trifón Medrano, secretari general de la Joventut Comunista durant l'època de la segona república i la guerra nacional-revolucionària, caigut en combat en la defensa antifeixista de Madrid.

Aquesta nova edició de la nostra Escola Central ve a respondre a la creixent necessitat de la nostra organització de formar quadres comunistes que siguin capaços d'intervenir en les lluites que diàriament lliura la joventut, com a grup social imprescindible per organitzar la revolució i instaurar un model productiu basat en la justícia i igualtat social: el socialisme-comunisme, sempre en unió indissoluble amb la classe obrera.
Les Escoles Centrals de Formació són una ocasió única per forjar la joventut comunista que posarà fi a l'explotació de l'home per l'home. Aquesta és la generació la missió històrica de la qual és posar els pilars del socialisme. Si vol complir la seva missió, ha de formar-se en el marxisme-leninisme.

En els últims mesos, hem pogut veure com la joventut ha decidit a emprendre la lluita, perdent la por a mobilitzar-se. Els joves han pres les places, els carrers i els barris, en protesta contra la dictadura del capital, que es camufla sota la denominació de “democràcia”. Aquest ha estat un esdeveniment de gran importància. Però l'experiència dels últims mesos també ha demostrat, que sense teoria revolucionària i organització revolucionària, tot moviment, per molt decidit que sigui, perd tota la seva força quan l'esclat social inicial s'esvaeix. Els CJC/JCPC diem clarament que per canalitzar la indignació i el descontentament, és necessari que els joves s'organitzin en la Joventut Comunista, lluitin en els centres de treball a través de les organitzacions sindicals i reconeguin el paper revolucionari del Partit Comunista, allunyant-se de les fórmules anti-partit i anti-sindicat que alguns sectors del moviment 15-M pregonen.

La nostra XXII Escola Central té precisament aquest objectiu. Els CJC/JCPC considerem imprescindible elevar el nivell de les reivindicacions de la joventut, donant-los un contingut de classe, evitant que tant la fraseologia pseudo-revolucionària de l'ultraesquerranisme, com el discurs aprofitat i oportunista de la socialdemocracia i altres ideologies de dretes, enganyin a la joventut i evitin que prengui consciència de la seva realitat social.

Així mateix, un altre objectiu vital per al moviment juvenil, que els CJC/JCPC observem i assumim, és sumar a la lluita a la joventut treballadora, que actualment participa de forma molt reduïda en les lluites que estan en marxa. Entenem que això no podrà aconseguir-se fins que les reivindicacions abandonin el terreny ideològic de la petita-burgesia i adquireixin contingut classista, d'aquí la summa importància de dotar de teoria i organització revolucionària al moviment.

Durant els cinc dies de durada de l'Escola, s'impartiran tallers i ponències sobre diversos aspectes claus per a la formació de tot jove comunista. Estudiarem economia política, aprendrem sobre materialisme històric, debatrem sobre organització leninista, coneixerem les experiències de coordinació internacional comunista, l'experiència de Cuba en la construcció del socialisme, com podem expressar-nos de forma oral i escrita per traslladar les nostres idees… i tot això en un context de camaraderia, ordre i disciplina conscient, demostrant que els joves sabem per què, contra quins i com hem de lluitar.

La joventut a l'ofensiva, construint revolució!