diumenge, 4 de setembre del 2011

Comunicat del PCPC per l'11 de Setembre

Fa quatre anys es va iniciar una crisi de caràcter global explicada pels portaveus del neoliberalisme com un fenòmen cíclic de sobreproducció, inherent a simples desajustos en la manera de gestió que a curt termini es podia subsanar mitjançant grans desemborsaments de l´erari públic. Això no era així, ens trobem davant d´una crisi estructural del sistema capitalista, com a conseqüència del constant increment de la composició orgànica del capital d´una manera frenèticament accelerada, abocant a la tendència decreixent de la taxa de guanys a la que estem acostumats.

Per tant, estem en una crisi estructural del capitalisme amb les característiques d´una crisi clàssica de sobreproducció, ampliada per la vessant financera degut a l´enorme bombolla especulativa generada pel període de plutocràcia en el poder, desenvolupada aquesta pel “ pelotazo” de la cleptomania dels banquers i els seus gestors instal.lats en les multinacionals i en els partits polítics del sistema que dominen el bipartidisme. Bipartidisme que s´accentua amb la creixent reforma de la llei electoral, que exigeix a partits i plataformes sense representació parlamentària el 0´01 % de signatures d´electors en cada circumscripció per a poder presentar candidatures. Aquesta llei ha estat aprovada pel PSOE-PSC, PP, CiU, PNB..i el silenci vergonyós d´altres, como IU-IC.

No esperem que la crisi que arruïna les nostres vides i la dels nostres fills, la vagi a resoldre la dictadura del capital, ni a Catalunya amb CIU ni a l´Estat espanyol amb PSOE o PP; tampoc amb reformes com demanen els “idealistes” d´esquerres perquè el capitalisme no es reforma. La solució sols està amb el socialisme, on el poder el poder econòmic i polític estigui en les mans dels treballadors/es i els sectors progressistes, que donin la prerrogativa de poder popular mitjançant un estat democràtic republicà de caràcter confederal, que faciliti la configuració de l´estat plurinacional mitjançant l´autodeterminació de pobles lliures i sobirans. Per arribar a això tenim que organitzar als treballadors i als pensionistes en sindicats de classe, coordinats internacionalment (com està coordinat el nostre enemic de classe); hem de recolzar jornades d´acció mundial com la del proper 3 d´Octubre convocada per la FSM (Federació Sindical Mundial); hem de lluitar políticament amb idees encertades com s´ha demostrat que ho són les del marxisme-leninisme, és a dir hem de reforçar el PCPE a l´Estat espanyol i al PCPC a Catalunya.

Del contrari, la violència del sistema burgès continuarà imposant una sortida de la crisi a Catalunya i a l´Estat espanyol basada en massives bosses de pobresa que afectaran encara més a la sanitat i a l´ensenyament, a l´atur i la fam. A Catalunya, més de 700.000 treballadors i treballadores es troben sense feina afectant a un 46 % a la joventut.

La llei Òmnibus de CiU contempla la pèrdua de 20.000 llocs de treball en els serveis públics de Catalunya i el deteriorament de la sanitat i l´ensenyament.., la darrera malifeta de CiU, endarrerir el pagament dels 423 € a 40.000 damnificats per la Renda Mínima d´Inserció com a prova pilot per a més tard intentar decretar la seva desaparició. El deteriorament de la democràcia implicarà retornar aquesta a l´època militar franquista i a la criminalització dels qui posin resistència als abusos del capital.

Treballador/a, ciutadà/na de Catalunya: que aquest 11 de Setembre serveixi per impulsar les ànsies de llibertat, per acumular forces i organitzar-les per a l´enderrocament de la monarquia i de les forces de l´oligarquia que impedeixen l´avanç de les forces obreres i populars en la lluita pel socialisme i el comunisme.

VISCA L´ONZE DE SETEMBRE ! 
SOCIALISME O BARBÀRIE !


ACTES DE LA DIADA :

- Barcelona (Fossar de les Moreres). Taula informativa del PCPC i JCPC durant tot el matí.

- Acte Polític del PCPC i els CJC/JCPC a les 18h. Plaça del Rellotge (Santa Coloma de Gramenet). Metro. L1. Fondo