dilluns, 12 de setembre del 2011

Crònica del míting comunista de l’11 de setembre

El passat diumenge 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, va tenir lloc el míting organitzat pel Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i els CJC/Joves Comunistes del Poble Català (CJC/JCPC) a Santa Coloma de Gramenet. L’acte, que va comptar amb la presència de desenes de militants i simpatitzants de l’organització, així com l’interès de diversos veïns i veïnes del barri que es van apropar a la plaça, va començar amb la intervenció del Secretari General del PCPC, Miguel Guerrero


El camarada exposà de forma clara les actuals condicions d’explotació de la classe treballadora i capes populars, indicant com el capitalisme espanyol fa pagar-nos la seva crisi (atur, privatitzacions, reformes...) i intensifica la repressió contra l’augment de les mobilitzacions. Així mateix, va incidir en la necessitat d’organitzar-se a través d’un Partit Comunista marxista-leninista – el PCPC – per defensar i lluitar pels drets de la majoria, i de treballar per la unificació i recuperació del sindicalisme de classe a través dels Comitès d’Unitat Obrera (CUO). 


Posteriorment va parlar el Responsable Polític dels CJC/JCPC, Carles Masip, destacant la importància d’entendre que la condició fonamental per a suprimir la opressió nacional i establir la igualtat nacional, garantint el dret d’autodeterminació, és la construcció del Socialisme. A continuació va assenyalar com l’imperialisme torna a la guerra de rapinya pels recursos, aquest cop a Líbia – anteriorment era Afganistan, Irak, Iugoslàvia... – i com la posició dels comunistes ha de ser la defensa de la sobirania del poble libi, a diferència de postures còmplices. Per últim va recordar, citant la intervenció de Miguel Guerrero, que s’està augmentant el nivell de repressió, com es va veure amb la detenció de Diego Cañamero, dirigent del Sindicato Andaluz de Trabajadores, o amb les detencions de militants i dirigents del PCPE i CJC a Asturies, o el judici pendent als tres militants del PCPC i CJC/JCPC.


L’acte, que és una mostra més de l’enfortiment i l’avanç del Partit i la Joventut, va finalitzar amb La Internacional.

Imatges del míting: