divendres, 23 de setembre del 2011

Davant l’aprovació al Senat espanyol d’una moció contra la Revolució Cubana

Aquest dimecres dia 21 a proposta del PP, el Senat espanyol ha aprovat una moció que, sota el paraigües de la “llibertat d’expressió”, denuncia la “repressió contra la societat civil” a Cuba. El PSOE no va recolzar la moció, no per estar-hi en contra, si no per la forma i l’estil de redacció.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya, no entrarà a discutir amb l’extrema dreta la legitimitat i la superioritat de la Revolució Cubana i del Socialisme a Cuba. Però el PCPC manifesta que mocions d’aquest tipus formen part de la estratègia global de l’imperialisme per cercar, des legitimar i preparar el clima propici i justificatiu d’una agressió contra Cuba. El propi Aznar, poder fàctic del PP des de la Fundación FAES, ha declarat que contra Cuba cal aplicar la “política” que s’aplica a Líbia, demanant l’assassinat del poble cubà i la destrucció del país.

Als i les comunistes no ens sorprèn això, el caràcter salvatge i criminal del capitalisme i dels imperialistes no ens ve de nou. Aquesta moció a banda de ser aprovada amb el vot del PP ha esta recolzada per CiU i pel senador Joan Saura, dirigent d’ICV i ex conseller d’interior de la Generalitat de Catalunya.

Tampoc ens sorprèn que la dreta nacionalista catalana, com a representants d’una facció de la burgesia, recolzi mocions d’aquest tipus. Però de l’excomunista Joan Saura, no ens deixa de sorprendre els nivells de degradació ètica i política als que arriba.

Ja quan fou Conseller d’Interior, Joan Saura va destacar pel increment de la repressió i la brutalitat policial. Ell és el responsable de la detenció i encausament contra els 3 militants del PCPC i els CJC/JCPC que tornaran a ser jutjats el proper 1 de desembre.

Però el que per nosaltres és molt clar, el profund caràcter reformista i anticomunista d’ICV i en general del Partit de l’Esquerra Europea, per EUiA això sembla que no és tant evident, i mantenen la seva aliança estratègica amb ICV i el PEE.

Als i les comunistes del PCPC no deixa de sorprendre’ns com es pot ser solidari amb Cuba i alhora mantenir acords i aliances amb enemics declarats de la Revolució Cubana, per que recordem-ho, ICV té representació al Congrés dels diputats i al Senat presentant-se en coalició electoral amb EUiA, qui és part activa de la solidaritat amb Cuba.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya, davant d’aquesta nova agressió a la Revolució Cubana, es solidaritza, novament, amb Cuba. Ens reafirmem en la defensa del Socialisme Cubà, verdadera expressió de la voluntat política del Poble de Cuba.

El PCPC refusa qualsevol ingerència i amenaça imperialista contra Cuba, denunciem el paper de la socialdemocràcia, sigui el PSOE o sigui ICV, com a instruments necessaris del capitalisme i l’imperialisme contra els Pobles.

El PCPC crida a la reflexió a aquelles organitzacions que com EUiA, sent solidàries amb Cuba, mantenen acords i aliances estratègiques amb ICV i els membres del PEE, el seu caràcter anticomunista i complaent amb l’imperialisme és incompatible amb la solidaritat amb Cuba i en general amb els Pobles dignes i lliures del món. 

Comitè Executiu del PCPC
Barcelona 22 de setembre de 2011