dilluns, 24 d’octubre del 2011

Davant la prohibició de les candidatures comunistes a Girona i Barcelona

El Partit Comunista del Poble de Catalunya denuncia que l’estat burgès, en un nou acte d’arbitrarietat, pretén prohibir les candidatures comunistes a les províncies de Girona i de Barcelona.
Els fets:
El PCPC va superar sobradament el sostre d’avals que la nova legislació burgesa ens exigia, bona part d’aquests avals han estat refusats per suposats errors de forma, en el cas de Barcelona un 20% dels avals han estat refusats. La impossibilitat de verificar realment aquestes dades és impossible.
Però la mateixa legislació burgesa contemplava un plaç de 48 hores per poder solucionar aquests errors, i el dia 20 d’octubre el mateix dia en que es comunica la prohibició de Girona i 24 hores abans de la de Barcelona, la Junta Electoral Central, en un nou acte arbitrari i restrictiu, emet una resolució prohibint aportar nous avals que substitueixin els desestimats.
Segons la nova normativa, només es permet aportar els mateixos avals corregits, o el que és el mateix, buscar a la persona desconeguda que ens va signar a la universitat, a la plaça de la vila o pel carrer. Un despropòsit legal que ens deixa en la total indefensió.
El PCPC, ha presentat nous avals, 60 a Girona i més de 600 a Barcelona. Les diferents Juntes Electorals ja els han refusat i els comunistes ja hem recorregut la decisió.
Davant d’això, el PCPC manifesta:
1.    Que la llei electoral, que per activa o per passiva ha estat aprovada per tots els grups parlamentaris, és una llei que trenca amb la mateixa formalitat democràtica burgesa.
2.    Que el criteri restrictiu que imposa la Junta Electoral Central, impedint aportar nous avals, aprofundeix en el caràcter antidemocràtic de la legislació i ens deixa en estat d’indefensió.
3.    Que davant la crisi del sistema capitalista, l’Estat Burgès i els seus gestors opten per la repressió i el retall progressiu de drets i llibertats. Quedant manifest el caràcter de dictadura de classe del sistema i del caràcter formal de les seves estructures democràtiques.
4.    Que els comunistes del PCPC i del PCPE, pensem recórrer totes les instàncies judicials que el sistema ens permeti.
5.    Que tot i la prohibició, els i les comunistes serem presents a la campanya electoral, i en cap moment podran impedir que presentem el nostre programa i la nostra proposta.
El nostre objectiu fonamental no és formar part de la institucions burgeses, el nostre objectiu és el combat ideològic allà on puguem donar-lo, el nostre objectiu és convèncer a la classe obrera i al conjunt de la classe treballadora que la única sortida és la lluita revolucionària pel socialisme i el comunisme.
I en aquest combat, els i les comunistes serem presents dins la legalitat electoral burgesa o fora d’ella.
Comitè Executiu - PCPC
Barcelona, a 24 d’octubre de 2011