dissabte, 22 d’octubre del 2011

Comunicat del KKE sobre l'atac al bloc del PAME i la mort d'un sindicalista

Aquesta vegada els grups organitzats amb ordres específiques i grups anarcofeixistes van desencadenar un atac de còctels molotov, gasos lacrimògens, granades d'atordiment i pedres en el seu intent de dispersar la gran manifestació d'obrers i del poble a la plaça Sintagma, i especialment a l'àrea on es va concentrar el PAME. El resultat d'aquest atac va ser la mort del sindicalista del PAME, Dimitris Kotzaridis, de 53 anys, secretari de la secció del sindicat de treballadors en la construcció, al barri de Vironas. A més, desenes de manifestants del PAME van resultar ferits.

L'odi dels encaputxats contra el moviment obrer popular i el PAME expressa la fúria de les forces que serveixen el sistema i el poder burgès. El govern té gran responsabilitat per a això. L'operació d'intimidació, de calúmnia i repressió del moviment obrer-popular té les seves arrels en les estructures, els centres i els serveis estatals. Això s'ha demostrat per la història i es va demostrar també per l'últim atac assassí bàrbar. Els encaputxats, els anarco-autònoms, feixistes o com sigui que es diuen es van encarregar de dur a terme el que no van aconseguir les forces de repressió, de xantatge i amenaces per intimidar al poble i fer-li baixar el cap. Objectivament sorgeix que els mateixos centres van dur a terme l'incendi assassí provocador de MARFIN el dia de la votació del memoràndum, el 5 de maig de 2010.

El seu objectiu de dispersar la manifestació de PAME va fracassar. De la mateixa manera han de fracassar els plans del govern, dels mecanismes del sistema, dels partits de la plutocràcia que tracten d'intimidar i reprimir el torrent de contraatac d'obrers i del poble que van sortir als carrers en la vaga de 48 hores.

El KKE expressa el seu pesar i condolences a la família de Dimitris Kotzaridis, que va caure lluitant per la causa justa de la classe obrera i del poble. Expressa la seva solidaritat amb els manifestants ferits, amb tots els que van defensar la manifestació obrera popular dels grups provocadors. Flama al poble, a posar-se dempeus de manera decisiva, a lluitar al costat del KKE, a unir-se als sindicats, al PAME i les altres organitzacions radicals que lluiten contra la política antipopular, contra el poder dels monopolis. Aquesta és la força de l'oposició als partits de la plutocràcia, la Unió Europea i el FMI. Aquesta és la força del poble per rebutjar les mesures bàrbares, la violència i la intimidació de tot tipus de mecanisme de repressió. El poble pot enderrocar la política i el poder antipopular. 

Atenes 20/10/2011
L'Oficina de Premsa del CC del KKE