dijous, 20 d’octubre del 2011

PCPC i PCPE presenten 29 candidatures a les Eleccions, que cobreixen el 80% del cens electoral

Al tancament del termini oficial per a la presentació de candidatures per a les Eleccions Generals del 20 de novembre, el Partit Comunista dels Pobles d'Espanya i el Partit Comunista del Poble de Catalunya han presentat en les diferents Juntes Electorals Provincials un total de vint-i-nou candidatures.

Aquesta presència electoral és expressió del desenvolupament organitzatiu del projecte comunista a Espanya, que no deixa fora cap de les províncies amb major cens poblacional. Així el 80% del cens electoral de l’Estat podrà votar per l'opció comunista.

Els nous obstacles legislats per tractar d'impedir la presència comunista en les eleccions generals no han aconseguit evitar aquesta concurrència electoral, si bé s'ha demostrat que el requisit de la recollida d'avals coarta la presència electoral lliure de la nostra organització en els comicis. Així hi ha almenys quatre circumscripcions electorals en les quals, per incidències imprevistes d'última hora que tenen a veure amb el tràmit dels avals, no ha estat possible la presentació de les llistes del PCPE.

La creixent fortalesa organitzativa del PCPE i del PCPC ens ha permès rebre una quantitat d'avals que supera àmpliament les quaranta mil signatures, doncs en moltes províncies la nostra organització ha arribat a obtenir més de doble de les signatures exigides per la restrictiva normativa imposada pel Parlament. No solament s'ha realitzat un important treball de la militància del Partit i els CJC, sinó que moltes persones simpatitzants del nostre projecte han realitzat una importantíssima tasca de recollida d'avals. 

Amb la consigna central de “Tot per a la classe treballadora”, el PCPE i el PCPC concorren a aquestes Eleccions Generals com l'opció revolucionària que planteja la necessitat de la sortida socialista a la crisi estructural capitalista com a únic camí de futur per a la classe obrera i els sectors populars. Una proposta política que no fa concessions als interessos de l'oligarquia i que no participa dels miratges idealistes del caduc reformisme d'esquerres.

Comitè Executiu del PCPE
18 d'octubre de 2011