divendres, 27 d’abril del 2012

Comunicat Conjunt de Partits Comunistes i Obrers per al Primer de Maig de 2012

Obreres i obrers, treballadors de tot el món:

Els Partits Comunistes i Obrers, que signen aquest text, emeten aquest comunicat conjunt amb motiu al Primer de Maig de 2012, que és de particular importància a l'hora que en molts països els treballadors experimenten les conseqüències de la crisi capitalista, les conseqüències de les guerres i intervencions imperialistes, la intensificació de l'explotació capitalista.

El nostre missatge és clar: La classe obrera té la força de revertir la situació actual. En tots els racons del planeta milions han de cridar: Cap sacrifici per als nostres explotadors. Pel despertar, la unitat i l'organització de classe a tot arreu. Lluita pel derrocament de la política antipopular, per la defensa de la vida de la família obrera de la pobresa i la desocupació. Tots han de lluitar per una vida a l'altura del nostre treball i necessitats. Perquè la classe obrera es converteixi en força de derrocament i de poder.

Els nostres partits consideren que:

En oposició a les teories burgeses i oportunistes, la realitat és que la classe obrera no només no ha desaparegut sinó que s'està desenvolupant i creixent a nivell de quantitat i qualitat, com la força bàsica de producció independentment dels canvis en la seva estructura i composició a causa dels canvis en el procés de producció causats pel progrés tecnològic. La classe obrera és la força motriu del desenvolupament social i la seva missió històrica és l'abolició de la propietat privada sobre els mitjans de producció, de l'explotació de l'home per l'home, l'eliminació total de les classes. No hi ha una altra força social que pugui exercir aquest paper.

Avui, la realitat de la crisi econòmica capitalista, que s'ha manifestat de forma sincronitzada a diversos països capitalistes, demostra una vegada més que el capitalisme que està en l'etapa superior del seu desenvolupament, l'etapa imperialista, provoca sofriment a milions de treballadors a tot el món, genera pobresa i atur, pateix de contradiccions incurables que es manifesten mitjançant crisis cícliques i guerres per a l'expansió de l'activitat comercial dels monopolis, la divisió dels mercats, el control de les fonts de riquesa.

La crisi del capitalisme evidencia els límits històrics del sistema mentre la classe obrera, que no té a la seva disposició els mitjans de producció, és el “sepulturer” de la manera de producció capitalista. Aquest paper històric revolucionari de la classe obrera requereix la seva organització en classe per a si. La formació i l'enfortiment del Partit revolucionari són necessaris perquè la classe obrera prengui consciència de la seva missió, perquè s'estableixi una estratègia revolucionària que dirigeixi la implacable lluita de classes contra el capital.

La classe obrera no pot tenir èxit amb la línia de el “consens social” i la  “pau social”, segons sostenen forces reformistes i oportunistes. Els molts anys d'experiència negativa demostren que aquesta línia va portar a l'assimilació del moviment sindical, per a això la socialdemocracia i les forces de l'oportunisme tenen la responsabilitat bàsica. Avui dia és necessari per al capitalisme que desmantelli fins a les conquestes més bàsiques assolides en les dècades anteriors com a resultat de la lluita de classes a nivell nacional i internacional.

Ni tampoc la lluita obrera per impedir les mesures antipopulars, per reivindicacions i conquestes econòmiques i socials en condicions de capitalisme, pot separar-se amb muralles de la lluita per la societat socialista-comunista.

La lluita per reivindicacions econòmiques, socials i polítiques sobre la base de les necessitats contemporànies del poble i de la classe obrera, tenen com a objectiu agrupar, concentrar i preparar les forces obreres per a confrontacions dures amb el sistema d'explotació. No es restringeix a tenir alguns assoliments immediats. Està vinculada amb la meta d'enderrocar la barbàrie capitalista. La classe obrera produeix la riquesa i ha de reclamar-la en la lluita pel seu propi poder.

Aquest esforç s'està duent a terme en condicions més difícils a causa de la contrarevolució en la URSS i els altres països d'Europa de l'Est i Central, que va portar, temporalment, a la reculada del moviment, a l'augment de les il·lusions fomentades per la burgesia que, suposadament, el capitalisme és “la fi de la història”. Després de vint anys, els impassos del capitalisme demostren la necessitat i vigència del socialisme. Estudiem l'experiència de la construcció socialista al segle XX, sense ser negatius i sense reduir a res la seva contribució positiva i insubstituïble. Tractem de treure conclusions que faran que els nostres partits siguin més capaços i que serviran com a armes per als obrers a tot el món revitalitzant la seva consciència i fe en el poder obrer, en el socialisme-comunisme.

Obreres i obrers, treballadors de tot el món!

Retem homenatge al Primer de Maig, als sacrificis, a les lluites de la classe obrera mundial, enviant a tothom un missatge militant de solidaritat en les manifestacions del Primer de Maig. Ens comprometem a contribuir més decisivament en l'organització del proletariat i en la lluita de classes als nostres països, a nivell regional i internacional, per derrotar el poder dels monopolis, per enderrocar la barbàrie capitalista, pel socialisme.

Aixequem les nostres veus decisivament i instem a tots els obrers, els joves, les dones, les persones radicals i progressistes a unir les seves forces contra l'anticomunisme i el doble estàndard a costa dels Partits Comunistes que apliquen la UE i altres aliances imperialistes.

Protestem a tot el món contra l'explotació capitalista i les guerres i intervencions imperialistes a costa dels pobles. Pel dret de cada poble a triar el seu futur sense la intervenció imperialista estrangera.

Visca la classe obrera mundial!

Visca la cosmovisió comunista revolucionària, el marxisme-leninisme, la lluita en base científica pel derrocament del sistema capitalista a cada país, a tot el món. Aquest és el camí perquè els pobles visquin en pau, sense la barbàrie del capitalisme, sense guerres.

PROLETARIS DE TOTS ELS PAÏSOS, UNIU-VOS!

SIGNANTS:

Partit Comunista de Grècia (KKE)
Partit Comunista dels Pobles d'Espanya (PCPE)
Partit Socialista de Letònia (LSP)
Partit Comunista de Luxemburg (KPL)
Partit Comunista de Mèxic (PCM)
Partit Comunista Obrer Hongarès (MKM)
Unió dels Comunistes d'Ucraïna (MNC)
Partit Comunista Obrer de Rússia-Partit Revolucionari dels Comunistes (RKRP-RPK)
Partit Comunista de Turquia (TKP)