dilluns, 9 d’abril del 2012

Comunicat del PCPC - Terres de l'Ebre

La Vaga General ha demostrat la força de la classe obrera per paralitzar els sectors fonamentals de la producció, amb especial incidència en el sector industrial, i un ampli suport de masses en desenes d'impressionants manifestacions per tot el país. Aquesta jornada de lluita demostra l'ampli rebuig del poble a les polítiques que ara desenvolupa el govern del PP, i ahir desenvolupava el govern del PSOE, en línia de continuïtat. La unitat aconseguida, en la convocatòria i organització de la vaga, ha estat un factor determinant per guanyar la confiança d'àmplies masses en la seva participació en aquesta jornada. L'endemà a la Vaga General el govern ha fet públiques les línies mestres dels seus Pressupostos per a l'any 2012, que expressen la subordinació del mateix a la dictadura del capital financer, davant el qual el govern s'agenolla submissament.

El govern Rajoy renuncia a qualsevol possibilitat de creació d'ocupació amb tal de satisfer les exigències dels titulars del deute públic espanyol. Així es redueix en 1.500 mil.lions d'euros la quantitat assignada a polítiques actives d'ocupació. D'altra banda la reducció de les quantitats assignades als ministeris es traduirà en un massiu acomiadament de personal laboral de la funció pública, mitjançant l'aprovació Eres, aplicant la nova contrareforma laboral. La política fiscal se segueix carregant sobre la fulla de salaris i sobre el consum bàsic, sent la classe obrera i altres sectors populars els qui més aporten a la recaptació pública. D'altra banda es concedeix una generosa amnistia fiscal a les grans fortunes, que deixaran de pagar desenes de milers de milions d'euros a canvi de tributar tan sol 2.500 milions.


Est és un govern que, en menys de tres mesos, està aconseguint el rebuig d'una majoria social. S'esgota ràpidament l'efecte abassegador del govern de refresc, l'oligarquia d'aquest país comença a tenir nous problemes per mantenir la seva violenta hegemonia.

Pere Perez Nieves
Resp.comunicació i propaganda
PCPC Terres del L’Ebre/Camp de Tarragona