dilluns, 9 d’abril del 2012

Solidaritat amb les i els treballadors represaliats!

El Partit Comunista del Poble de Catalunya vol manifestar la seva indignació, repulsa i condemna arran de les informacions que ens arriben en aquests primers dies d’aplicació de la Reforma Laboral impulsada des de les entranyes de la UE, del FMI i del BCE i aplicada amb mà de ferro pel Govern de Rajoy, als dictats de la CEOE, amb el suport incondicional de CiU i la complicitat de la resta de la dreta, del PSOE i de la inacció dels sindicats reformistes que no han reaccionat fins veure la contrareforma laboral penjada al BOE.

Coincidint amb la convocatòria de Vaga General convocada contra aquesta reforma, s’aguditza l’aplicació de la mateixa, cosa que demostra que aquesta reforma és un instrument més per abaratir costos laborals –acomiadament pràcticament lliure, flexibilitat contractual-, reprimir els treballadors -destruint drets bàsics com el de Vaga o sindicació, o senzillament, el de demanar que s’apliqui la llei laboral-, i fer augmentar la taxa de benefici d’aquestes empreses, entre altres.


A Mercadona, empresa “model” per alguns analistes dels mitjans de comunicació-propaganda de la oligarquia, els treballadors són amenaçats per part de la direcció amb l’acomiadament si es sumen a la Vaga del 29-M. Els hi seria aplicada la nova legislació laboral. Tot un exemple de democràcia i llibertat de la societat actual. A Caprabo-Eroski, els treballadors afiliats a la CGT són sistemàticament sancionats, i 5 d’ells han estat acomiadats fulminantment per l’empresa. Igual de greu és el cas de les Pastisseries Turón, amb seu a Palau de Plegamans (comarca del Vallès Occidental), on les treballadores del torn de cap de setmana i festius treballen des de temps immemorials i amb total impunitat “en negre”, sense contracte, drets laborals ni assegurances socials, i a preu fix. Han acomiadat una treballadora per, senzillament, demanar el contracte que se li va prometre el primer dia de feina i passat més d’un any encara esperava rebre.

Aquest és el panorama que tenim per davant en el capitalisme. Aquest,a la seva fase actual d’esgotament, cada cop més mostra la seva agressivitat de la seva veritable naturalesa: l’agudització de la lluita de classes el porta a bombardejar i colonitzar països en guerres de rapinya, no dubta en arrabassar-nos els drets socials i laborals, no dubta en robar-nos descaradament en serveis bàsics com la llum o l’aigua o les receptes sanitàries a la classe que produeix la seva riquesa per tal d’augmentar la seva taxa de guanys. El capitalisme oligàrquic senil de la UE mostra la seva essència, la seva idiosincràsia: és irreformable.

Cridem als Comitès de Vaga, a la resta de treballadors, a la ciutadania en general a mostrar la seva protesta activa a aquestes empreses alimentàries, a proclamar el seu rebuig coincidint amb la Vaga General i més enllà d’aquesta.

En definitiva, a expressar la oposició de la classe obrera i els sectors populars a la Contrarreforma Laboral i al capitalisme exigint i lluitant pel Socialisme com a única alternativa possible i necessària a la barbàrie.

SENSE NOSALTRES NO ÉS MOU UN ENGRANATGE!

LA ÚNICA SORTIDA: EL SOCIALISME!

Comitè Executiu PCPC
Comitè Executiu CJC/JCPC