dimecres, 2 de maig del 2012

Cròniques de l'1 de maig a Lleida i Sabadell

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC-Ponent) i Lleida Treballadora hem participat en el bloc alternatiu i anticapitalista en la manifestació del 1r de maig convocada com cada any a la Plaça del Treball de Lleida. Els lemes que més hem corejat han estat: "Reforma laboral, terrorisme empresarial", "Vaga general, contra el capital", "li diuen democràcia i no ho és" i "el problema és el sistema, la solució és la revolució".

El PCPC i Lleida Treballadora proposem la sortida de la Unió Europea, de l´Euro i l´OTAN. Nosaltres pensem que el capitalisme no és reformable ni humanitzable. El capitalisme sols pot oferir a la classe obrera i els sectors populars més atur, més precarietat i més repressió. Aprofitem aquest primer de maig per fer una crida per a la creació dels Comitès d´Unitat Obrera (CUOs) com a instrument que aplegui als sectors més conscients de la classe obrera per a la confrontació contra el sistema d´explotació capitalista.


VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA !
PEL FRONT OBRER I POPULAR CAP AL SOCIALISME !
UNA ALTRA VAGA GENERAL CONTRA EL CAPITAL !



PCPC-Ponent
Lleida Treballadora


Lleida a 1 de maig de 2012

-

Una massiva manifestació unitària d’àmbit comarcal ha recorregut aquest migdia el centre de Sabadell. La marxa ha comptat amb la presència de diverses forces i col·lectius sindicals, polítics i socials de l’esquerra anticapitalista, entre elles el PCPC i els CJC/JCPC, que han denunciat la reforma laboral i les retallades de drets contra la classe treballadora i els sectors populars que estan duent a terme el governs central i català.

Al llarg del recorregut s’han realitzat diverses accions de denúncia dels culpables de la crisi a diversos establiment bancaris i a les seus de les patronals i la Seguretat social, i també s’ha denunciat la política repressiva del govern català i els seus responsables contra les mobilitzacions socials, exigint la llibertat de les quatre persones que encara romanen empresonades arran del 29-M, amb consignes com “No hi som tots, falten els presos”, “Llibertat detinguts”, "Li diuen democràcia i no ho és", “Contra la reforma laboral, vaga general”, “Fora d’aquí, la UE i l’FMI”.


'Superar' el capitalisme


A través del manifest unitari llegit al final de la marxa els convocants han volgut fer extensible 'la classe treballadora de la comarca' que consideren que 'la situació a la que ens porten no és fruit d’una inevitabilitat ni la única possible sortida a la seva crisi' i en aquest sentit han apuntat que 'quan ens parlen de consolidació fiscal o de tot si val per reduir el dèficit nosaltres responem que el que s’ha de fer és redistribuir el treball i la riquesa i quan ens parlen de refundar el capitalisme nosaltres responem que la única opció possible per superar la crisi és destruir i superar el capitalisme.'