dissabte, 5 de maig del 2012

Per una nova Vaga General!

El govern del PP ha llançat una ofensiva generalitzada contra la classe obrera. La profunda crisi estructural del capitalisme espanyol esta portant a que el govern Rajoy es llanci a una carrera desenfrenada per tractar de salvar els interessos de l'oligarquia espanyola de la fallida profunda en què es troba. No hi ha límits per a aquest govern de la dictadura del capital.

Els atacs es dirigeixen contra el dret del treball, per abaratir al màxim el preu de la força de treball, i situar a la classe obrera en condicions d'esclavitud; contra les economies familiars a les quals es saqueja per finançar als taurons del sector financer, i contra els serveis socials que són retallats i privatitzats per lliurar-los com a noves preses propícies per a l'acumulació capitalista.

La UE lidera aquestes polítiques, impulsa els interessos de l'imperialisme i imposa una dictadura fèrria, establint un sistema de sobiranies limitades a manera de protectorat alemany sobre la totalitat de països de la unió imperialista.

A aquesta situació es suma, en les últimes setmanes, importants reculades en les estratègies de saqueig del capital monopolista espanyol a Amèrica Llatina. Argentina i Bolívia han optat per recuperar el control sobre part dels recursos propis, que s'havien apropiat empreses multinacionals espanyoles en anys passats. Això expressa la profunda reculada de les posicions de l'imperialisme espanyol en la disputa internacional.

Aquesta tendència, a la qual el govern no aconseguirà posar fre, augmentarà les dificultats per al capitalisme espanyol, per a l'oligarquia i el capital monopolista. La classe obrera aprofitarà les dificultats de l'oligarquia per fer avançar els seus interessos de classe. La classe obrera no té interessos nacionals comuns amb l'oligarquia.
No admetrem que els intents de solució a aquestes dificultats estructurals de l'oligarquia es carreguin sobre les esquenes de la classe obrera. Lluitarem perquè això no sigui així. I la lluita cal organitzar-la tots els dies.

La passada Vaga General del 29M va demostrar que la classe obrera està disposada a lluitar contra aquest atac violent del capital contra el treball, i a defensar una altra sortida a aquesta crisi estructural del sistema capitalista. El que la classe obrera necessita és la força que sigui capaç d'organitzar i liderar aquesta lluita necessària.

Per això el Partit Comunista dels Pobles d'Espanya, sumant-se a altres veus que s'expressen en igual sentit, crida a donar els passos necessaris per convocar una nova vaga general contra la reforma laboral, i contra totes les mesures adoptades pel govern Rajoy, per la sortida de l'euro, de la UE i de l'OTAN. Com un pas necessari en el procés d'acumulació de forces cap a la sortida obrera i popular d'aquesta crisi, cap a la societat socialista i comunista.

El PCPE es sumarà a quantes iniciatives s'orientin en aquesta direcció de lluita conseqüent en defensa de la classe obrera i els sectors populars. El PCPE es suma a la proposta que aquesta Vaga General sigui convocada per al proper dia 15 de juny.

TOT PER A LA CLASSE OBRERA!