divendres, 4 de maig del 2012

Deixen en llibertat els tres joves empresonats del 29M

La titular del jutjat d'instrucció número 18 de Barcelona havia decretat la llibertat provisional sota fiança per als tres nois que estaven empresonats preventivament acusats dels aldarulls a Barcelona durant la vaga general del 29 de març.

La magistrada havia imposat a dos dels empresonats una fiança de 6.000 euros, i a l'altre, de 3.000. Finalment, però, l'Audiència de Barcelona els ha aixecat la fiança com a resposta a un recurs presentat pels joves. Això sí, els ha imposat la prohibició d'assistència a manifestacions.

En la resolució judicial, la jutge havia justificat l'empresonament provisional pelsesdeveniments previstos entre l'1 i el 5 de maig, és a dir, per la celebració del Dia del Treballador i la reunió del Banc Central Europeu a Barcelona. 

Després de la posada en llibertat d'aquests tres joves, només hi ha una persona empresonada preventivament pels incidents durant la jornada de vaga general. Es tracta de la secretària d'organització del sindicat CGT a Barcelona, que va ser detinguda el 24 d'abril.