dilluns, 18 de juny del 2012

Acte de presentació del Grup Promotor dels CUO a Lleida


Contacte: Telf:660504990. Email: unitat-obrera-ponent@hotmail.com

Què són els Comitès d'Unitat Obrera (CUO)?

1.Introducció : La crisi estructural del sistema capitalista ha impactat de ple en les condicions de vida de la classe treballadora i dels sectors populars, mentres que l´oligarquia empresarial i financera se´n beneficia de la crisi que ha provocat i ara que minven els beneficis, posa els diners que ha guanyat a cabassos durant tots aquests anys, en els paradisos fiscals i a llocs on poder seguir especulant. Aquestes accions delictives gaudeixen de total impunitat i, per contra, volen que solucionem els problemes reduïnt l´anomenat “estat de benestar”, que s´havia conseguit amb molt sacrifici, fruit de les lluites obreres i socials del passat.

Els diversos governs (PSOE-PP) com alumnes obedients de la Unió Europea i altres organismes del gran capital han imposat un conjunt de mesures i de retallades que suposen unes pèrdues de drets socials i laborals: Salaris, pensions, prestacions, subsidis, subvencions, .. rebaixats o eliminats, sanitat, cultura, infraestructures, transport, més privatitzats i de pitjor qualitat. Cal davant d’aquest panorama una reacció forta i unitària que enfronti les agressions, i per això cal eliminar els egoismes i individualismes que ens separen, quan tots som treballadors/es i estem igualment afectats (prop de 35 mil aturats a Ponent).

Per això s’han creat els Comitès d’Unitat Obrera (CUO), per presentar respostes unificades capaces de ser efectives davant dels grans poders que es pensen que estan legitimats: el FMI, el Banc Central Europeu, la Unió Europea, l’OTAN, etc. Ells s’han proposat portar a la classe obrera a la ruïna i nosaltres hem de contraatacar portant-los a ells a la mateixa.

2. Característiques dels CUO:

* Són les seves característiques no ser un nou sindicat, sinó un instrument que uneixi a obrers/es de qualsevol sindicat i treballadors no sindicats, pensionistes, joves..amb l´objectiu de recuperar el sindicalisme de classe.

* El seu objectiu és assolir un major grau d’unitat i conscienciació en les anàlisis i les accions de tot el sindicalisme de classe.

* Volen intervenir en la sociopolítica, participant en mobilitzacions laborals i d’altres no estrictament laborals: defensa de la sanitat i l’educació pública, contra els desnonaments, etc.

* Vol ser un espai per fer propostes i plantejar accions sindicals, sempre amb un caràcter assembleari, obert i democràtic, en funció només dels interessos dels treballadors i en contra de qualsevol instrumentalització externa.

* No es presenten a eleccions sindicals però si que es propugna que ho facin els seus membres. En resum: els CUOs no són un sindicat, però si desenvolupen una acció sindical activa, pública i pròpia.