dimecres, 1 d’agost del 2012

Solidaritat amb el company acomadiat de TMB Andreu de Cabo‏

El PCPC i els CJC/JCPC es solidaritzen amb el treballador acomiadat d’autobusos de TMB Andreu del Cabo i exigeixen l’immediata readmissió

El Partit Comunista del Poble de Catalunya ha conegut de l’acomiadament del treballador i representant sindical de la CGT Andreu del Cabo el passat 15 de juny.

Aquest acomiadament només es pot entendre en el marc de les repetides denúncies, pels canals oficials de l’empresa pública TMB, de casos de corrupció i apropiació indeguda de fons públics comesos suposadament per caps intermedis de l’empresa.

Aquest fet és d’extrema gravetat i requereix una resposta contundent, i per això donem suport a la convocatòria de mobilitzacions realitzada per la COS el proper 8 d’agost, inclosa la vaga de 8 a 12h per aquell mateix dia.

No només es tracta de l’acomiadament d’un representant sindical combatiu i honest, es tracta de la represàlia per tapar la corrupció generalitzada dins TMB. Aquest acte, de negar-li el pa a un bon treballador defineix el caràcter mafiós de l’empresa pública TMB, corrupció generalitzada des dels quadres intermedis que roben els diners del conjunt d’usuaris fins als alts directius amb sous i contractes blindats milionaris.

Aquesta situació no és nova, tots els grups polítics de l’Ajuntament de Barcelona, tots sense excepció, son conscients, toleren i animen aquesta situació, ja que TMB s’ha convertit en un instrument per pagar favors.

Mentre això passa, mentre a TMB les denúncies de mala gestió i corrupció és multipliquen, les tarifes pels usuaris i usuàries no paren de pujar molt per sobre de l’IPC oficial.

EL PCPC exigeix:

1. La immediata readmissió del company Andreu del Cabo
2. La investigació dels fets de corrupció i depuració de responsabilitats
3. La dimissió de tota la direcció de l’AMT i de TMB
4. La dimissió del regidor de mobilitat, Eduard Freixedes
5. La dràstica reducció de les tarifes de transport públic fins a les de 1.995, moment en el que es dispara l’augment de preus.
6. La gratuïtat del transport públic pels aturats i aturades
7. El rescat públic de totes les empreses privades que gestionen serveis dins les empreses de l’AMT.
8. El control obrer i popular en la gestió de les empreses públiques municipals, en concret les dependents de l’AMT.

Partit Comunista del Poble de Catalunya
Cèl·lula Salvador Guinot

Barcelona 31 de juliol de 2.012