dijous, 15 de novembre del 2012

Valoració de la Vaga General del 14N


El Partit Comunista del Poble de Catalunya valora positivament la jornada de vaga i mobilització del passat 14 de novembre, tot i considerar que, sense plantejar un calendari i una dinàmica de mobilització sostinguda i ascendent de lluita, aquesta vaga no assolirà cap dels objectius desitjables. Sí és, però, la demostració del poder de la classe obrera organitzada i en lluita, i de com els treballadors i treballadores som els qui realment fem funcionar el país i que no necessitem patrons.

El Partit i la Joventut Comunista hem estat a l’altura de la nostra classe i hem participat activament a piquets obrers i populars, a piquets d’estudiants i a les massives mobilitzacions de la jornada de vaga.

A Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Lleida, Amposta, Tarragona, Granollers, Sabadell, a l’UB, a l’UAB i a desenes d’instituts, la militància comunista, juntament amb el moviment obrer i popular, ha estat impulsant els piquets i mobilitzant-se amb la classe en defensa dels nostres drets, plantejant com l’única sortida és la sortida revolucionària socialista.

Cal destacar la persecució focalitzada contra el piquet nocturn en el que participàvem els i les comunistes al barri de Sant Martí, on dos escamots feixistes van actuar coordinadament amb agents de paisà de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, intentant, sense èxit, coaccionar i vigilar-nos. Aquest piquet finalment va ser atacat per agents de paisà i antiavalots de la Guàrdia Urbana, acabant amb la detenció de dos militants de CJC/JCPC, que van ser posats en llibertat sense càrrecs dues hores després.

El PCPC i els CJC/JCPC denuncia l’aliança entre grups feixistes i els cossos policials a Barcelona i denuncia la repressió contra els piquets i els manifestants en la jornada de vaga general, la qual ha acabat amb desenes de detinguts i detingudes i de ferits i ferides, inclosos menors d’edat.

Des d’avui el PCPC i els CJC/JCPC reclamem als sindicats la convocatòria d’una nova vaga general.

Cridem a constituir Comitès d’Unitat Obrera com a eina d’organització i de combat de la classe obrera.

Visca la Vaga General!
Visca la lluita de la classe obrera!


Comitè Executiu del PCPC
Barcelona 15 d novembre de 2.012