dilluns, 3 de desembre del 2012

La Joventut Comunista s'estén al Baix Llobregat!

En el moment històric que ens trobem, on la lluita de classes s'està accentuant en resposta a la crisi estructural del capitalisme -manifestada sobretot en el sector financer- els CJC/JCPC seguim organitzant-nos cada vegada en més territoris. Amb aquest comunicat informem de la creació del primer col·lectiu de la Joventut Comunista a la comarca del Baix Llobregat.

El sistema capitalista en la seva última crisi econòmica, una de les pitjors de la història, obliga als estats oligàrquics a acabar amb totes les conquestes socials que els nostres pares i avis van aconseguir mitjançant llargues lluites. Actualment podem veure com, després de diverses reformes laborals consecutives, cada vegada el treball és més precari i cada vegada el treballador està més indefens enfront del patró.

En el sector públic estem veient com les retallades estan acabant amb el model educatiu. Els estudis superiors s'estan tornant un luxe a causa de la brutal pujada de taxes universitàries. Veiem com s'estan massificant les aules, com als professors els han baixat el sou i els obliguen a substituir als seus companys que estiguin de baixa durant un temps determinat, sense cobrar aquestes hores. La intenció sembla ser privatitzar l'educació, i als fills dels obrers portar-los cap a la Formació Professional, per generar futura mà d'obra barata.

Però això no acaba aquí, la sanitat també s'està veient greument afectada per les retallades pressupostàries. La llista és interminable.

Per això els CJC/JCPC ens organitzem, perquè el sistema capitalista no pot ser d'una altra forma, perquè la classe obrera mai tindrà poder de decisió dins del capitalisme. Nosaltres no caiem en les falses esperances d'un capitalisme més humà, o millor gestionat que sigui millor per a la classe obrera, perquè no és possible. Aquestes són les consignes del reformisme. Perquè l'única forma de que la classe obrera tingui una vida digna és a través del Socialisme, quan els treballadors tinguin el poder, sobre els mitjans de producció i sobre les seves vides.

Tot per a la classe obrera!