dimarts, 8 de gener del 2013

Comunicat de solidaritat amb els treballadors de IMESAPI



Els treballadors de l'empresa IMESAPI a Granollers i Les Franqueses estan en vaga indefinida des de fa un mes. Aquesta empresa privada ofereix els serveis de manteniment de l'enllumenat i d'altres infraestructures als esmentats municipis.

IMESAPI, empresa d'abast estatal, és propietat del gegantí grup empresarial ACS del milionari Florentino Pérez. Al novembre, IMESAPI anuncià l'acomiadament d'un 20 % del planter a tot l'Estat espanyol. Poc després començàven a lluitar els treballadors d'alguns punts de l'Estat.

Davant l'heroica lluita dels treballadors de l'empresa IMESAPI a Granollers i Les Franqueses, el Partit Comunista del Poble de Catalunya i els CJC/Joves Comunistes del Poble Català diem que:


- Els acomiadaments que s'estan produint a IMESAPI i a moltíssimes altres empreses de tot el país, facilitats per les contrarreformes laborals, són una necessitat de la classe dominant (empresaris i banquers) en època de crisi estructural del sistema capitalista. Aquesta crisi estructural i la pròpia dinàmica del sistema capitalista, determinada per les seves lleis econòmiques, porten als empresaris i banquers a una situació on cada cop tenen menys guanys a l'esfera productiva (en termes absoluts o de creixement relatiu). Aquesta classe dominant, que controla l'Estat capitalista, intenta revertir la situació a través de diversos mecanismes: un d'ells és rebaixar el preu de la força de treball (en forma, per exemple, de disminució dels salaris) i una altra forma és l'acomiadament de treballadors. Totes les mesures que adopten els empresaris i banquers per augmentar els seus beneficis perjudiquen a la classe treballadora i beneficien a la minoria explotadora.

En conseqüència, nosaltres afirmem que:

- No hi ha cap excusa possible per a acceptar els acomiadaments que es produeixen a IMESAPI. Denunciem a l'aristocracia obrera que té com a bandera la política conciliadora del "pacte social" que ja es va afanyar a enviar els seus representants a la taula de negociacions a Madrid inclús abans de que comencés la lluita, amb la disposició de vendre als treballadors de l'empresa.

- Els llocs i les condicions de treball només es podran conservar a través de la unitat obrera i la lluita conseqüent.

- És fonamental unir a tots els treballadors i totes les treballadores honestes i lluitadores en una mateixa estructura orgànica. Cal unir la lluita de tots els treballadors de l'empresa a l'Estat espanyol, i també les lluites de les diferents empreses i sectors econòmics. Nosaltres proposem un front militant dels treballadors (els "Comités d'Unitat Obrera"): estructures assembleàries als centres de treball a les quals puguin participar tots els obrers i totes les obreres que estiguin disposades a trencar amb el pactisme sindical, que tinguin clar que és necessari confrontar amb el patró per a conquerir els drets de la classe treballadora i que sàpiguen que els patrons estan organitzats col·lectivament a través de l'Estat capitalista, al qual cal confrontar i destruir. Als CUO hi poden participar tots els obrers i les obreres que tinguin clares les qüestions anteriorment esmentades, al marge de l'afiliació sindical o partidària de cadascú i sense necessitat de renunciar-hi.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya i els CJC/Joves Comunistes del Poble Català saludem l'heroica i valenta lluita dels treballadors de l'empresa IMESAPI i posem a disposició d'aquesta lluita totes les nostres forces militants al Vallès Oriental.

VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA!

DEMOSTREM AL PATRÓ QUE SENSE NOSALTRES NO ES MOU NI UN ENGRANATGE!

____________________ ____________________­____________________ ___

Per col·laborar amb la caixa de resistència dels obrers en vaga indefinida, podeu fer ingresos a aquest compte bancari:

Titular: Sindicato de Oficios Varios de Granollers
Nº de compte: 2100-0330-92-0101640 016