dilluns, 14 de gener del 2013

Davant el preacord a IMESAPI




Després de 36 dies de vaga indefinida, els treballadors d’IMESAPI a Granollers i Les Franqueses han demostrat que la unitat obrera i la lluita són l’únic camí que té la classe obrera per a defensar els seus drets. Aquests treballadors van començar un pols amb el patró al mateix temps que l’aristocràcia obrera s’asseia a la taula de negociacions a Madrid per a seguir amb la política del pacte social.

Els obrers d’IMESAPI a les dues localitats vallesanes han aconseguit la readmissió temporal dels 6 afectats per l’ERO que havia presentat l’empresa. A més l’empresa abonarà una serie de pagaments que devia al planter, incloent els de serveis mínims.
Ara s’obre un període de negociacions entre els treballadors i l’empresa per a signar un acord definitiu.

Des del Partit Comunista del Poble de Catalunya i els CJC/Joves Comunistes del Poble Català, que hem estat participant al comitè de suport amb la vaga d’aquests valents treballadors, ens congratulem del camí que està prenent el conflicte. Però també volem alertar del perill que suposa seguir lluitant per a conservar drets en comptes de fer-ho per a conquerir-los. Aquest conflicte ha demostrat que la lluita és el camí, i nosaltres diem que és el camí no només per a aconseguir concessions de la burgesia sinó també per a conquerir el poder polític.

El PCPC i els CJC/JCPC reiterem que la nostra aposta és per la unitat obrera. És necessari superar el pactisme de l’aristocracia obrera i la divisió sindical en clau rupturista amb el sistema. Cal que organitzem els Comités d’Unitat Obrera per a confrontar al patró a cada centre de treball i també a l’organització política de la patronal que és l’Estat capitalista.

VISCA LA UNITAT OBRERA!
SI TOT HO PRODUÏM, TOT HO DECIDIM!

Granollers, gener de 2.013