dimecres, 20 de març del 2013

Darrers actes del PCPC

Durant la setmana passada el Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i els Joves Comunistes del Poble Català (JCPC-CJC) hem estat novament al carrer per diversos motius:
El dimecres 5 de març amb motiu de la mort d’Hugo Chávez, president de la República Bolivariana de Veneçuela, ens vam concentrar centenars de persones davant el Consolat d’aquesta nació a Barcelona per retre-li un homenatge i al mateix temps fer una mostra de suport i solidaritat amb el poble combatent bolivarià que avui més que mai ha d’incrementar la seva lluita contra l’oligarquia feixista dins i fora de les seves fronteres el qual pretén destruir totes les conquestes socials aconseguides durant els 14 anys de mandat del líder de la Revolució Bolivariana. L’enemic imperialista està alerta i intentarà provocar una desestabilització en la regió. Cal impulsar els Comitès Antiimperialistes a Catalunya que lluitin contra les agressions que es puguin anar donant contra la sobirania i la llibertat dels pobles.




El dia 8 de març amb motiu del Día Internacional de la dona treballadora el PCPC i els JCPC-CJC hem participat com cada any de la manifestació celebrada a Barcelona, el bloc comunista en tot moment va corejar consignes del feminisme de classe.



El diumenge 10 de març novament les i els comunistes del PCPC i JCPC-CJC vam participar a les manifestacions que es van fer a Catalunya convocades per diverses entitats i sindicats. A Barcelona el bloc comunista és el que va llençar les consignes més combatives i que emplaçaven directament a la classe obrera a ser el subjecte polític que té que iniciar el camí de la Revolució Socialista. "¡Los comunistas lo tenemos claro, con el socialismo no habrá crisis ni habrá paro!", "Així, així ni un pas enrera, contra el capital, vaga general!", "¡A la calle, a luchar, a la huelga general!", "No es diu crisi, es diu capitalisme", "Obrers i estudiants, units i endavant!", "Si, si, si, unidad, pero para luchar!", "Li diuen democràcia però no és!", "Obrer acomiadat, patró penjat!", entre d´altres. Igualment es van llençar consignes a favor de la sortida de la Unió Europea, l’Euro i l’OTAN perquè agredeixen als pobles imposant-los atur, fam, desnonaments, privatitzacions en la salut, educació.. Aquests organismes a l’igual que el sistema capitalista no són reformables ni humanitzables com diuen els reformistes per això cal trencar amb el sistema que no pot oferir res de bo per a la classe obrera i popular. La única sortida viable que tenim és el socialisme.







Els marxistes-leninistes del PCPC i els JCPC-CJC proposem la nacionalització de la banca i dels sectors estratègics i on els drets bàsics siguin per a tothom. Treballem día a día als barris obrers, universitats, empreses… per incorporar als sectors més combatius de la classe obrera i popular en la perspectiva de crear un Front Obrer i Popular cap al Socialisme que faci possible per la via revolucionària la destrucció del sistema capitalista i implantar un sistema que vagi cap al Socialisme i el Comunisme.
Destaquem finalment la presència a la manifestació dels Comitès d’Unitat Obrera (CUO) de recent creació i que aplega a diferents treballadors/es en actiu o a l’atur, pertanyents a diverses tendències sindicals però que davant la crisi estructural del sistema que condemna a l’atur a 6 milions d’aturats per les successives reformes laborals, s’han unit amb un programa comú per la recuperació del sindicalisme de classe davant del burocratisme de les cúpules sindicals.
PARTIT COMUNISTA DEL POBLE DE CATALUNYA (PCPC)