dilluns, 11 de març del 2013

Crònica de l´acte de Renovació del compromís comunista


El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) va realitzar l´acte anual de renovació de carnet. Miguel Guerrero, Secretari General del PCPC va remarcar la importància d'aquest acte on es visualitza la renovació del compromís en la militància comunista. Aquest compromís és especialment rellevant quan estem a les portes de la celebració del 1r Congrés del PCPC (27 i 28 d´Abril) i on la militància ja està en ple estudi d´anàlisi i discussió de les tesis congresuals proposades. Les expectatives són grans, un cop acabat el congrés comptarem amb una direcció renovada que tindrà la responsabilitat de moure tots els engranatges del partit per enfrontar-nos amb millors condicions al sistema d'explotació capitalista. Estem segurs de que el creixement del PCPC es farà patent si estem inmersos en les diverses lluites obreres i populars i sabem canalitzar als sectors més avançats de la classe obrera obrera cap al projecte revolucionari del PCPC. 

Un tema en que va insistir el camarada Guerrero és que les aliances que pugui fer el PCPC sols seran si aquestes ajuden a l´enfortiment del Front Obrer y Popular pel Socialisme. Les propostes que vagin encaminades a apuntalar o reformar el capitalisme no ens interessen. En el passat ja vam participar del projecte del Front d´Esquerres en un context històric concret però ara no ens podem entretenir ni confondre en processos interclassistes que anul.lin o debilitin el projecte dels marxistes-leninistes.

Avui la classe obrera i altres sectors populars colpejats durament per la crisi estructural del capitalisme són cada cop més conscients que els gestors d´aquest sistema sols ens poden oferir més atur, més guerres, més precarietat i més repressió. Per això els i les comunistes del PCPC lluitem per una República Socialista de caràcter Confederal. Amb la Revolució Socialista tot el poder serà per a la classe obrera per mitjà d´un programa polític revolucionari on es nacionalitzi la banca i els sectors estratègics. On el treball digne, la salut i l´educació pública entre d´altres, siguin drets i no privilegis. Els comunistes a diferència dels reformistes plantejem també la sortida de la Unió Europea, l´Euro i l´OTAN, perquè no són reformable ni humanitzables.

Posteriorment es va fer un minut de silenci en solidaritat amb el Comandante Chávez que ens ha deixat aquesta setmana. Seguidament va haver un torn de paraules i es va finalitzar l´acte amb l´entrega de carnets per part del camarada Ventura Ramos, membre del Comitè Executiu.



PARTIT COMUNISTA DEL POBLE DE CATALUNYA (PCPC)