diumenge, 10 de març del 2013

La crisi estructural del sistema capitalista passa factura als obrers del Vallès



Cada dia són més els obrers i les obreres que es veuen privats/des del seu lloc de treball. A la nostra comarca no és diferent, i podem observar com no para de créixer l'atur. Ara ja hi ha 38.801 obrers desocupats registrats a les oficines del Servei Català d'Ocupació (SOC). Tenint en compte que hi ha molts que no estan registrats, i que a ells se'ls ha de sumar els immigrants il·legals.

Aquestes xifres suposen nou rècords històric a la comarca, amb una taxa d'atur del 18,16 %. L'atur s'ha incrementat un 0,3 % al febrer respecte al mes de gener (116 persones més), amb un creixement interanual d'un 5,45 %. És a dir: 2.007 persones més que han caigut a l'atur des de febrer del 2012.

Després del descans de desembre en quant a nombre d'aturats, fruit de la precària campanya nadalenca, la comarca registra el segon mes consecutiu d'augment en el nombre de persones sense feina.

Els municipis que han registrat un major patiment de les conseqüències de la crisi estructural del sistema capitalista són: Granollers (amb 6.644 aturats, 71 més que al gener), Les Franqueses del Vallès (34 persones més), Sant Fost de Campsentelles (19) i Santa Maria de Palautordera (19).

La necessitat del sistema capitalista de destruir les forces productives és una realitat innegable.

Fa uns dies ens va arribar la noticia de que el grup ZETA tancava la seva impremta a Parets. D'aquesta impremta en sortien les tirades de "El Periódico", el "SPORT", el "Tiempo" i "Interviú". L'empresa fa un ERO d'extinció del planter, deixant sense ingressos a 109 treballadors i treballadores.

L'empresa diu que està disposada al diàleg.Però recordem que pactar no és el que toca: no sobra cap treballadora ni cap treballador! Els empresaris ja estan buscant altres llocs on imprimir i valoren la possibilitat de fer-ho amb "La Vanguardia".

Tots aquests fets són mostres evidents de la necessitat de que la classe obrera conquereixi el poder polític. Perquè tot ho produeix i, en conseqüència, ha de tenir la capacitat de decidir-ho tot.


Construïm Front Obrer i Popular pel Socialisme! Enfortim els Comités per a la Unitat Obrera! Cap a la Revolució Socialista!