dimarts, 5 de març del 2013

NI RETALLADES, NI CAPITALISME , PER UNA ALTRA VAGA GENERAL!




Manifestació 10 de març a Barcelona

12 hores 

Ronda Sant Pere / Passeig de Gràcia


6 milions de treballadors i treballadores desocupades (més del 26%); 400.000 famílies espoliades pels desnonaments des del 2007, un atur juvenil que en alguns trams d'edat s'acosta al 60%, prop d'una de cada 4 persones en situació de pobresa... són algunes de les conseqüències de l'actual crisi per al nostre poble.

Mentre, les grans empreses (monopolis) que cotitzen en l'IBEX-35 van obtenir el 2012 uns beneficis propers a 35.000 milions d'euros (+40% respecte a 2011).
Aquestes dades il · lustren la situació de fallida a la qual el capitalisme al nostre país està condemnant a la classe obrera i sectors populars, a la immensa majoria, que a més estem veient com conquestes històriques estan sent directament liquidades: augment de l'edat de jubilació; reducció de salaris, de les pensions i del cost dels acomiadaments, eliminació de pagues extres; brutal atac a la negociació col·lectiva i la conversió dels convenis en "paper mullat"... constitueixen part del full de ruta que els diferents governs (locals, autonòmics, estatal, de la Unió Europea) estan aplicant per salvaguardar els privilegis d'una minoria explotadora que, governi qui governi, sempre veurà protegits els seus beneficis, sempre comptarà amb uns partits que administrin eficaçment els seus negocis, i sempre disposarà de totes les estructures de l'estat (judicatura, cossos policials, aparell propagandístic) al seu servei per reprimir i criminalitzar a qui gosi posar en qüestió la seva hegemonia.

Diguem-ho un cop més: el capitalisme no està en crisi, el capitalisme és la crisi. Les seves receptes sempre aniran dirigides a tractar d'aixafar les nostres condicions de treball i de vida.

Parlar, per tant, de "regenerar la democràcia", de conciliar els interessos d'explotadors i explotats (pacte social), de pregar a qui sustenten l'actual dictadura l'aplicació de polítiques "més socials" constitueix una posició de complicitat amb qui, vulguem veure o no, han declarat una guerra oberta contra la immensa majoria del nostre poble. Constitueix, en definitiva, negar qualsevol procés emancipador que realment serveixi als nostres interessos.

Senzillament, acabar amb l'atur, amb les privatitzacions, amb la corrupció, amb tots els mecanismes d'explotació laboral, amb els salaris de misèria ... no és possible sense liquidar l'actual règim de dominació.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i els CJC / Joves Comunistes del Poble Català fem una crida a unir-te a les nostres organitzacions per convertir tota mobilització social en una mobilització dirigida pels treballadors i les treballadores, que organitzi la lluita utilitzant la Vaga General com resposta a les violentes agressions que estem patint per part de la patronal i els seus governs servils.

Et fem una crida per unir-te al PCPC i els CJC/JCPC per lluitar per l'aplicació d'un programa immediat que combati els efectes de la crisi:

· Nacionalització de la banca i dels sectors econòmics estratègics de la producció i canvi, així com de totes les empreses en el seu dia privatitzades: perquè la riquesa social la produïm els treballadors i les treballadores, els beneficis de la mateixa ens pertanyen.

· Defensa d'una sanitat, educació i serveis socials públics i de qualitat: perquè amb els nostres drets, ni s'especula, ni se sotmeten al lucre privat.

· Ni un desnonament més, ni dació en pagament. Per una moratòria en el pagament de les hipoteques a les famílies en atur, i devolució dels habitatges robats per la banca: perquè ni un treballador, ni una treballadora al carrer mentre hi ha habitatges buits.

· No al pagament del deute adquirit pel capitalisme espanyol: perquè els treballadors i les treballadores no hem generat aquest deute, no hem de seguir suportant que s'usi com a excusa per a la pèrdua de salaris i drets.

Aquestes mesures no podem entendre-les, si volem evitar futures crisis que serien encara més desastroses, sense altres de caràcter estratègic:

· Sortida de la UE, l'euro i l'OTAN: Perquè rebutgem unes institucions que són contràries als pobles. Ni UE que liquida drets, ni euro que només ha portat carestia, ni OTAN que agredeix per a la conquesta de nous mercats.

· Pel Socialisme i el Comunisme: Perquè l'actual règim no porta més que misèria, atur o fins i tot fam, construïm junts i juntes una societat de persones lliures i iguals, dirigida per la immensa majoria (la classe obrera), on la propietat social garanteixi el benestar i el desenvolupament individual i col·lectiu. Perquè, en definitiva, si els treballadors i les treballadores produïm la riquesa social que es genera, també hem de prendre la nostra destinació a les nostres mans i dirigir política i econòmicament el país.



PODEM VIURE SENSE PATRONS I SENSE EXPLOTACIÓ!

TOT EL PODER PER LA CLASSE OBRERA!

PEL SOCIALISME I EL COMUNISME!