dijous, 11 d’abril del 2013

Visca el 14 d´ Abril : Contra el capital, República Socialista i Front Obrer i Popular


El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i els Joves Comunistes del Poble Català (JCPC-CJC) celebrem amb la classe obrera i les capes populars l´aniversari de la IIª República i reclamem la mobilització i organització popular per aconseguir la IIIª República Socialista de caràcter confederal.
La monarquia no representa més que al passat, l´endarreriment, l´explotació i la corrupció - indissolublement associada al seu caràcter privilegiat – factors que són una ajuda inestimable al capitalisme per aniquilar les conquestes que la classe treballadora ha conseguit sols per la lluita. La monarquia i el capital es sostenen mutuament enmig d´una crisi estructural de la que pretenen sobreviure arrassant amb les nostres conquestes fins a desposeir-nos de totes elles – inclús de lo més bàsic – es mostren perfectament complementaris.
Es saqueja obertament el diner públic; ens treuen el salari, amb rebaixa directa, eliminació de pagues i altres fòrmules inquisitorials que ens fan retrocedir al temps de la dictadura feixista, on es va designar a dit al monarca; els Expedients de Regulació tenen barra lliure, l´abaratiment de l´acomiadament és un complet frau que deixa als treballadors en desemparament i abocats a l´atur, la sanitat deixa de ser pública i universal per a convertir-se en negoci dels líders carronyaires de la privatització, la classe treballadora es queda sense educació, que també és un negoci per aquests espoliadors i per altres privilegiats, com l´ Església; s´ assetja a l´aturat, es redueixen les prestacions públiques i es fa fora violentament a la gent de les seves cases per no poder afrontar els pagaments de la hipoteca i se les comdena a estar endeutades per a sempre.
Amb el suport de l´Estat i la Casa Reial al capdavant són la banca, els empresaris, els grans capitals i el projecte imperialista que representen la UE, l´Euro i l´ OTAN els únics beneficiats de tot aquest saqueig.
Encara que lluitem per defensar totes les conquestes adquirides per la classe treballadora, els i les comunistes del PCPC i els JCPC-CJC tenim molt clar que aquest sistema no té sortida, que no és possible una “millora” per alleugerir l´ explotació, que el capitalisme no pot ser més “social”, ni asfixiar un poc menys. Aquest sistema no té res que oferir a la classe treballadora més que la consolidació dels privilegis de la burgesia i el miratge d´ una futura recuperació que mai es produirà pels treballadors i treballadores.
No avança la classe obrera per acceptar un ERO amb algun acomiadat menys, ni perquè s´ inventen contractes per a deixar als joves per sempre en la precarietat; el sistema no val més que per a l´oligarquia que el dirigeix i qui pretengui animar-nos per un altre tipus de capitalisme no farà més que enganyar i eludir la lluita de classes. Les mobilitzacions de treballadores i treballadores per la sanitat pública, l´ educació, la defensa dels llocs de treball, la mobilització estudiantil i la lluita popular per enfrontar les agressions que patim, són, totes elles, expressió de la lluita de classes, i l´ element fonamental per avançar en els nostres objetius com a classe. Lluites que hauran de confluir en l´ avanç i consolidació del Front Obrer i Popular pel Socialisme, com un vertader contrapoder en la perspectiva de la presa del poder polític per la classe obrera.
Per això des del PCPC i els JCPC-CJC diem que la República que volem construir serà Socialista, o no serà més que un engany al poble, una traició com la mateixa que en la Transició va vendre els anys de lluita i organització popular contra el franquisme. Una República que faci realitat la justícia i reparació per a totes les víctimes del franquisme i als lluitadors i lluitadores antifeixistes. Rebutjem la Constitució monàrquica del 78 en la que s´emparen totes les agressions que els grans capitals i l´oligarqua financera exerceixen contra els treballadors/es, encoratjats i emparats per l´ imperialisme europeu, per la Unió Europea i l´ Euro i cridem a la classe obrera i al poble a prendre les regnes del seu destí, socialitzar el mitjans de producció, nacionalitzar els sectors estratègics –energia, telecomunicacions, indústria, banca - i, en definitiva, trencar el sistema de dominació transformant l´esclavitud que suposa el capitalisme, per l´alliberament i el futur que representa el socialisme.
PEL FRONT OBRER I POPULAR PEL SOCIALISME !
PEL DRET A L´AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES !
VISCA LA IIIª REPÚBLICA SOCIALISTA DE CARÀCTER CONFEDERAL