dilluns, 17 de juny del 2013

Resolucions del 1er Congrés del PCPC

RESOLUCIÓ GENERAL DEL 1er CONGRÉS DEL PCPC

El Partit Comunista del Poble de Catalunya, digne continuador de les millors tradicions de la història del moviment comunista català, estructura política que ha garantit la continuïtat del fil roig del Marxisme-leninisme, celebra l'any 2013 el seu exitós 1er Congrés.

El PCPC és el Partit d'avantguarda nacional de la classe obrera a Catalunya, el seu objectiu, com no podia ser d'altra manera, és la derogació del sistema capitalista i la destrucció de l'Estat burgès mitjançant la dictadura del proletariat.

El PCPC surt del seu 1er Congrés amb una elevació qualitativa de la seva unitat polític-ideològica, amb una elevació del coneixement de la seva realitat concreta a bé d'assaltar aquesta realitat per aconseguir la unitat organitzativa de la classe obrera mitjançant els Comitès per la Unitat Obrera i establir una política d'aliances amb els sectors populars.

Després el seu 1er Congrés, el PCPC es troba en millors condicions que mai per organitzar i dirigir la lluita obrera i popular en connexió íntima amb les masses, mobilitzant, obtenint el seu reconeixement i erigint-se com a referent.

El PCPC estableix la concepció que no hi ha etapes a Catalunya i lluita per la revolució socialista. El PCPC es bolcarà en l'estructuració del Front Obrer i Popular pel Socialisme que no és altra cosa que el proletariat, en tant classe més avançada, dirigint ferm el procés de la seva emancipació i guanyant per la seva causa a amplis sectors populars.

Però la classe obrera i els sectors populars necessiten al Partit Comunista al capdavant de les seves lluites. Tots i cadascun dels militants del nostre partit estaran a l'altura del deure històric de dotar de consciència a la classe obrera.

No obstant això, el que ens servia fins ara ja no és suficient, hem de armar-nos amb les millors eines davant d'un sistema esgotat però implacable que vessarà la sang de la classe obrera per tal de garantir la perpetuïtat de l'explotació de l'home per l'home com ja avui llança a les famílies obreres fora de casa, com ja avui nega el dret a l'obrer al seu treball com ja avui ens llança a la més absoluta misèria.

Estem preparats i fem una crida a tots els comunistes, a tots els obrers conscients que se'ns uneixin en aquesta lluita dura però justa perquè avui més que mai la disjuntiva és molt clara: socialisme o barbàrie.

Visca el 1er Congrés del Partit Comunista del Poble de Catalunya!
Visca el Marxisme-leninisme!
Visca la lluita de la classe obrera!


RESOLUCIÓ ANTIIMPERIALISTA

El Partit Comunista del Poble de Catalunya, durant la celebració del seu 1er Congrés vol expressar:

Que sent conseqüent amb la pràctica de l’ internacionalisme proletari i la lluita antiimperialista, senyals inequívoques i immutables del seu tarannà, denuncia les intervencions imperialistes arreu del món, sobretot executades mitjançant l’OTAN (instrument militar a mans dels EEUU i els seus aliats i còmplices).

Exemples d’això van ser l’ intervenció militar a Líbia, on els bombardejos orquestrats per la UE ens demostren el caràcter imperial d’aquesta i la seva impossibilitat de reforma, i la voluntat d’intervenir directa i/o indirectament a Síria per enderrocar el seu govern legítim.

El PCPC continua i continuarà recolzant la lluita del poble sirià front l’imperialisme.

Així mateix, el nostre Partit recolza i recolzarà fins al final al poble palestí en la seva lluita i denuncia el caràcter xenòfob, reaccionari, colonialista, explotador i opressor de l’Estat Sionista d’Israel.

El PCPC exigeix la immediata posada en llibertat dels 5 Herois cubans empresonats a EEUU per lluitar contra el terrorisme i condemna el bloqueig nord-americà a Cuba. Volem expressar la nostra més ferma i àmplia solidaritat amb Cuba i la seva Revolució.

El PCPC saluda i es congratula de la lluita del nostre partit germà TKP a Turquia a les mobilitzacions obreres i populars contra les polítiques de privatitzacions emanades de la UE i els EEUU, i en contra també d’involucrar Turquia a la guerra d’agressió contra Síria per part de l’ imperialisme nord-americà i israelià.

El PCPC saluda tots els països que estan construint el socialisme, així com tots aquells que tenen una voluntat antiimperialista

El PCPC tanmateix es congratula en els avenços de la coordinació comunista internacional, i es compromet a avançar en aquest sentit.

Visca l’ internacionalisme proletari!
Visca la lluita antiimperialista!
Visca el Partit Comunista del Poble de Catalunya!