dijous, 21 de novembre del 2013

Resolució en relació a la vaga indefinida dels treballadors de Panrico

EL PARTIT COMUNISTA DEL POBLE DE CATALUNYA SALUDA I DÓNA SUPORT AL RESULTAT DE L'ASSEMBLEA QUE VA REBUTJAR LA PROPOSTA EMPRESARIAL QUE NOMÉS PRETENIA AUGMENTAR L'EXPLOTACIÓ ALS TREBALLADORS I TREBALLADORES DE PANRICO


El Partit Comunista del Poble de Catalunya saluda els treballadors i treballadores de Panrico en vaga indefinida des del passat 13 d'octubre i fem una crida al conjunt de la classe obrera perquè segueixi donant suport a la lluita dels treballadors i treballadores, assistint als piquets, participant de les mobilitzacions que realitzen o fent aportacions a la caixa de resistència dels i les vaguistes.

Els treballadors i treballadores de Panrico mantenen la vaga indefinida malgrat els nombrosos intents per part de l'empresa per trencar-la. Primer manant el passat 18 d'octubre més d'un centenar d'antiavalots perquè colpegessin brutalment als treballadors i treballadores en vaga, i permetre així el pas de tràilers acompanyats d'esquirols que pretenien carregar la mercaderia que es trobava a l'empresa, mercaderia produïda per els treballadors i treballadores i que l'empresa no els havia pagat. I segon desviant producció i càrregues de treball a altres centres per a la seva posterior distribució a Catalunya.
Davant d'aquesta actitud i mentre duri la vaga, el PCPC crida al boicot als productes de Panrico.

Així mateix saludem el resultat de l'assemblea del passat diumenge, on els treballadors i treballadores de Panrico van decidir rebutjar per 217 vots en contra i 2 a favor, el preacord assolit la setmana passada amb representants sindicals i que preveia uns 200 acomiadaments dels 351 treballadors i treballadores de la planta de Santa Perpètua i una rebaixa salarial del 18%. Aquesta agressió mostra el caràcter depredador del sistema capitalista que pretén sortir de la seva crisi estructural augmentant l'explotació dels treballadors i treballadores.

El capitalisme en la seva fase agònica no té res a oferir a la classe obrera, que no sigui més misèria, més pobresa, més patiment i més explotació.

Els treballadors i treballadores de Panrico han parlat alt i clar, decidint que no acceptaran més xantatges, que no acceptaran més engrunes, que no podem pactar amb qui pretén prendre'ns-ho tot i que estan decidits a confrontar obertament els seus interessos de classe amb els explotadors, tenen clar que si tot ho produeixen tot ho volen decidir.

Bona compte d'això haurien de prendre les cúpules sindicals pactistes, els treballadors i treballadores de Panrico no volen preacords que carreguin sobre les seves espatlles la sortida a l'actual situació.

Denunciem que l'empresa no té deutes de consideració i que està treballant per sota de la seva capacitat i sense cobrir la demanda existent. L'únic motiu d'aquesta situació és la voluntat dels propietaris de dur a l'empresa a una situació límit que faciliti el posterior trossejat de l'empresa, vendre la marca Donuts i obtenir sucoses plusvàlues per als comptes d'Oaktree Capital (nord-americana).

La Generalitat de Catalunya ha mostrat amb la seva actitud de suport a l'empresa durant el conflicte, el seu marcat caràcter de classe. Lluny de ser un element neutral, treballa al servei de la burgesia i defensa els interessos dels capitalistes nord-americans en lloc de defensar els treballadors i treballadores catalans i el nostre teixit productiu.

Les Declaracions del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, manifestant que "cal que els treballadors acceptin les circumstàncies, serà necessària una rebaixa salarial i un expedient de regulació d'ocupació" són totalment inacceptables i dignes d'una capatàs al servei d'Oaktree capital, el capital risc nord-americà propietari de Panrico.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya exigeix ​​la immediata expropiació sense indemnització de Panrico i la seva nacionalització sota control obrer, evitant que els que avui controlen l'empresa la portin a la seva liquidació i a la destrucció del nostre teixit productiu.


La lluita dels treballadors i treballadores de Panrico és la lluita de tota la classe obrera.
Endavant amb la vaga indefinida!
Endavant amb la lluita obrera!Àrea de Moviment Obrer
Partit Comunista del Poble de Catalunya
21 de novembre de 2013