dimarts, 19 de gener del 2010

Any nou, pujada del transport nova: prou abusos!

Acte el dissabte 23 a las 18h en el Centre cívic Sant Martí, carrer Selva de Mar, 215, Barcelona, metro l-2.

En plena crisi econòmica, en plena onada d’atur (600.000 aturats a Catalunya), recessió, i carestia per a la immensa majoria de famílies de l’ Area Metropolitana de Barcelona; en plena precarització laboral i econòmica de les classes populars; quan mes necessàries son les polítiques socials que vagin en la direcció d’alleujar les penúries descrites i facilitar la inserció social, l’ accés a mesures amortidores de la crisis i el benestar, l’ Autoritat del Transport Metropolità (ATM, que inclou RENFE, TMB i els operadors associats, públics i/o privats) presidida pel sr. Miquel Nadal i Assumpta Escarp, ens regala un nou augment de les tarifes del bus, RENFE i metro pel 2010.

Son ja molts anys d’abusos. De tropelies, de robatoris enmascarats en suposades millores del servei; son decennis pujant el preu del transport per sobre de l’IPC. Per a més INRI, l’ATM ens regala aquesta pujada just quan pugen la resta de serveis bàsics privatitzats (llum, aigua, cistell de compra) en plena agudització de la crisi. Aquesta és la seva forma d’actuar, prepotent i sense compassió, de l’ ATM. Aquest és el capitalisme al seu ple esplendor.

Les pujades d’aquest any (i dels precedents) són un nou insult a les classes treballadores barcelonines i de la seva àrea. Són una burla, una mostra més de la insensibilitat de l’ATM, de TMB, de RENFE i de la Generalitat, de la qual depenen aquests organismes. Aquests, suposadament públics, deuen garantir el transport del personal i la mobilitat social, cosa que les pujades ens impedeixen fer en condicions dignes. Mentre els salaris catalans han anat perdent valor adquisitiu des de 1995, els preus de TMB s’han disparat per sobre de l’IPC des d’aquella data!!

Especialment dura per la nostra economia serà la pujada de la T-10, el títol més utilitzat que passarà a costar 7,85 €, 0,15 cent. més (1308 ptes, 25 ptes més) en comptes de 7,70 €. El bitllet senzill passarà a costar 1,40 €. Les pujades per aquells que visquin en les diferents corones metropolitanes, o aquells que per la seva freqüència d’ús necessitin títols especials (T-50/30, T-mes, etc...) encara hi sortiran més perjudicats, doncs s’aplica quasi un 2% de pujada, repercutint encara més al preu final que els títols més...”accessibles”.
Un servei que a més, està finançat ja pels nostres impostos, però on no se’ns deixa decidir com volem que sigui...aquesta és la seva democràcia.

Novament, ATM (TMB) demostra que el seu interès no és l’ interès de la majoria de la població. No és l’ interès per un transport públic i de qualitat, sinó per la lògica capitalista d’obtenir el més gran benefici possible al mínim cost, encara passant per sobre de les necessitats de la majoria. Tal és l’actitud d’ ATM i TMB, que ni tan sols fa passis especials per les persones en atur i/o congela tarifes en un any terrible.

Tal i com es demostra en la lluita pels 2 dies del bus, per exemple, si els treballadors lluitem, podem fer canviar les coses, i fer valdre els nostres drets front els gestors d’aquest mediocre i senil capitalisme autèntiques sangoneres de les necessitats bàsiques de la majoria.

EXIGIM BAIXADA DE TARIFES A L’EQUIVALENT DE 1995!

EXIGIM PASSI GRATIS PELS ATURATS, ESTUDIANTS I JUBILATS!

QUE LA CRISI CAPITALISTA LA PAGUIN ELS RICS!

Cté de Barcelona del Partit Comunista del Poble de Catalunya.