dimecres, 26 de maig del 2010

En defensa de l'Ebre

La Plataforma en defensa de l'Ebre (PDE) ha convocat per al diumenge 30 de maig a les 12 de mig dia, a la plaça Urquinaona de Barcelona una manifestació per denunciar que l'estat del riu i, en especial, la qualitat de les seves aigües està empitjorant.
Des del PCPC (Partit Comunista del Poble de Catalunya) entenem, que la causa per la que les comarques del Ebre, ens hem de mobilitzar i encarrilar la nostra lluita, no es el PHN., les centrals nuclears, el cementiri nuclear, el ``Plan Castor´´ la manca d’inversions productives etc…això son els efectes.

La causa, es el sistema polític i econòmic que fa possible aquets disbarats i genera aquets mal viure tant a les nostres terres, com en general. Un sistema polític i econòmic supeditat als interessos del lobby nuclear, a les cimenteres i constructores, al capital financer i al imperialisme.

Així mateix volem deixar clar, que els moviments socials sense referència alternativa i revolucionaria , acaben fen el joc als partits digerits pel sistema, que son els que en definitiva s’aprofiten de la rendibilitat política que generen amb la seva lluita aquest moviments.

Un exemple clar l´hem tingut amb la lluita contra el PHN. Aparentment, el gran moviment que es va crear i la decidida lluita que durant dècades es va portar a cap, va donar els seus fruits, mes en realitat, per al que va servir va ser per fer guanyar rendibilitat política als partits politics opositors, al PP quant el Pla Borrell,i al PSOE-PSC, ERC, IC, i Esquerra Unida quant estava el PP. En tant que el Pla d´Obres que era el PHN, el van continuar tirant endavant, la construcció de pantans com el d´Itoiz, Mularroya, Rialt,o el recreixement de presses com la de Yesa, o biscarrues, amb el desviament dels principals afluents del Ebre com l´Irati,el Gallego, el Segre, etc…Així com la construcció de noves torres de decantació, o obres com les del Xerta-Cáliz (que en realitat es la porta del transvasament cap el sud) o les mes de 200.000 mil hectàrees de nou regadiu que volen ficar en marxa (en les que per cert la relació cost- benefici es catastròfica) en son la prova.

Si be el PCPC, hem estat iniciadors junt amb altres grups, de tots els moviments i lluites que s’han portat a cap per evitar tiresen endavant la construcció d’aquestes instal•lacions i projecte, tenim clar, que solament un canvi qualitatiu de l’estructura d’aquest sistema ( es a dir del sistema capitalista) en la perspectiva de crear una alternativa popular i democràtica, farà possible paralitzar aquest projectes i encarrilar-los cap la racionalitat que els pobles reclamen.

Es en aquest sentit que el PCPC, crida a totes les forces revolucionaries i popular antisistema a constituir un front unitari per a treballar en l’elaboració d´un programa de mínims, que ens permeti construir una alternativa, referència per als que desitgen una societat mes racional,mes justa i equitativa.