diumenge, 27 de març del 2011

Ara l'objectiu és Síria: Almenys 14 ciutadans moren en mans de terroristes infiltrats

Unes 14 persones van morir aquest diumenge a la ciutat costanera de Latakia, Síria, quan un grup armat il·legal va disparar contra civils i homes de seguretat del Govern d'aquesta nació, va informar el corresponsal de teleSUR per a Mig Orient, Hisham Wannous.

El corresponsal va assenyalar que vuit de les 14 víctimes eren homes de seguretat del president siri, Bashar Al-Assad, i “la resta dels caiguts eren ciutadans de la província costanera de Latakia”.

“Les persones van morir a causa que homes armats que recorrien els carrers de Latakia disparaven contra els ciutadans que manifestaven a favor del president Al-Assad”, va indicar Wannous.

Després d'aquests incidents, “es van formar comitès de guàrdia als barris on van ocórrer els fets i van aconseguir capturar als individus i els van lliurar als homes se seguretat”, va informar el reporter. “Es va donar a conèixer que els capturats no són siris i que van entrar al país per desestabilitzar”, va agregar el periodista.

Segons testimonis oculars, “els homes armats són de Líban, Jordània i Palestina, però el govern siri no ha donat a conèixer la nacionalitat d'aquestes persones”, va subratllar Wannous.

El Govern del president siri, Bashar Al-Assad, està realitzant una investigació sobre aquests incidents, així com de la permanència al país àrab de grups armats estrangers que busquen desestabilitzar a aquesta nació.

En ciutats com Latakia, nord-oest i Deraá, sud-oest van ocórrer aquest dissabte fets violents en els quals van perdre la vida dues persones, mentre que altres dues van resultar ferides, segons el reporti d'aquest dia del corresponsal de teleSUR per a Mig Orient, Hisham Wannous.

Segons les agències de notícies, l'Exèrcit ha estat desplegat a la ciutat i manté el control de la situació. D'altra banda, testimonis han informat a les agències que la situació a la ciutat de Deraá (sud-oest), escenari de nombroses manifestacions a favor d'Al-Assad, es troba en calma.

El passat 15 de març van començar les protestes a Síria, específicament a la seva capital, Damasc, en les quals s'exigien canvis polítics, demandes que posteriorment van ser ateses pel Govern Al Assad amb l'aplicació d'una sèrie de reformes en benefici del poble.