dimarts, 31 de maig del 2011

Concentració per un treball digne

L'atur es dispara i arriba a la xifra de 4.910.200 de persones sense feina a Espanya, una taxa d’atur del 21,29%, 727.600 aturats/es a Catalunya. L'atur juvenil arriba al 43,8% i supera el doble de la mitjana europea. Més d´1.330.000 famílies tenen tots els seus components en atur. Més d´1.500.000 aturats no tenen prestacions ni subsidi. L'atur de llarga durada (més de 1 any) afecta a 2 milions de persones que incrementaran enguany la xifra d'aturats/des sense prestacions. La pobresa i la misèria s'agreugen…

Mentres tant el drama social de l´atur es fa insoportable per a milions de famílies, nosaltres com “ASSEMBLEA DE TRABALLADORS I TREBALLADORES EN ATUR DE BARCELONA” , venim defensant les sigüentes reivindicacions:

- No als acomiadaments, ni ERE'S.

- Treball digne per a tots o prestació pels desocupats,fins a la recol.locació efectiva.

- Reducció dràstica de la jornada laboral sense retalls salarials, prohibició de les hores extres i treball a preu fet.

- Serveis bàsics gratuïts (aigua, electricitat, gas, etc ...), per a totes aquelles unitats familiars que tots els seus membres estiguin en situació d'atur.

- Moratòria en el pagament del lloguer o de les hipoteques en l'habitatge habitual. Cap desnonament de famílies en atur per falta de pagament, tant de lloguer com de la hipoteca.

- Targeta de transport gratuït per a tots/es als desocupats.

- Posar en marxa una borsa de treball municipal (plans d´ocupació), que es gestioni de manera transparent i amb la participació de les AA.VV. i les assemblees d'aturats/des, en l'ocupació generada en els serveis i empreses municipals.

- No al frau en el fons de la Formació Ocupacional.

CONCENTRACIÓ PER UN TREBALL DIGNE!
Dijous, 9 de juny a les 12 hores
PLAÇA SANT JAUME (BARCELONA)