divendres, 27 de maig del 2011

Respecte les assemblees i l'intent de desallotjament

Resolució política respecte a les assemblees populars i l’intent de desallotjament de la Pça Catalunya i el desallotjament a Lleida 

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) davant els intents de desallotjament i la violència i repressió exercida per part de les Unitats d’Intervenció dels mossos d’esquadra i de la guàrdia urbana de Barcelona, a les ciutats de Barcelona i Lleida, manifestem:

1. La més rotunda condemna a la repressió contra els moviments populars, l’ús de la violència contra el Poble concentrat a l’espai públic només pot ser qualificada com a acte de brutalitat policial i de caràcter feixista.

2. Denunciem que el nou conseller d’Interior, Felip Puig és, com no podia ser d’altra manera, continuador de la política repressiva de l’anterior Govern, liderada per en Joan Saura.

3. Denunciem a Hereu, com alcalde en funcions, i a Trias com alcalde entrant, com a col·laboradors necessaris i fins i tot agents responsables de la repressió contra els concentrats i concentrades.

4. Exigim la fi de la repressió contra els moviments socials a Catalunya, la depuració dels cossos repressius i la dimissió del Conseller d’Interior Felip Puig.

5. Animem al conjunt de militants i simpatitzants a participar a les mobilitzacions.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya vol manifestar el seu suport a l’articulació d’un moviment d’assemblees locals i de barri. L’articulació d’un moviment descentralitzat, democràtic i participatiu ha permès superar el caràcter reformista del que s’ha conegut com a “Democràcia Real Ja” i obre espais per articular un moviment que situï la superació del capitalisme com a eix vertebrador de la lluita.

El PCPC fa una crida al conjunt de la militància comunista i al conjunt de comunistes a treballar en les assemblees locals i de barri, des de l’ humilitat i l’esperit constructiu.

El PCPC vol posicionar com a elements claus per a la construcció d’un moviment popular i revolucionari les següents reivindicacions que permetin la superació del sistema d’opressió capitalista:

1. No a la monarquia, per una IIIª República de caràcter democràtic i popular.

2. Per les llibertats nacionals, ple reconeixement del dret a l’autodeterminació dels pobles de l’estat espanyol.


3. Nacionalització de la banca i de les industries i serveis estratègics. 


4. Contra l’imperialisme, sortida de l’OTAN i la UE.


Aquests punts mínims els considerem imprescindibles per assolir una ruptura democràtica que ens condueixi a la superació del capitalisme.

El PCPC manifesta que no és possible un capitalisme amable i bondadós, el camí no és la reforma del sistema si no la seva superació, i per els i les comunistes és la construcció del Socialisme.

El PCPC vol denunciar la presència de la socialdemocràcia en totes les seves versions, i concretament la presència d’elements del PSC en diversos moviments socials. Aquesta presència només és deguda a que han estat desplaçats del poder, i molts d’aquests elements pretenen instrumentalitzar els moviments socials en benefici dels seus il·legítims i corruptes interessos.

Estem convençuts que la memòria no ens fallarà, i sabrem donar la resposta adequada a aquests intents de penetració i manipulació de les lluites populars.

Partit comunista del Poble de Catalunya - Comitè Executiu 

Gramenet del Besòs a 27 de maig de 2011